Αποτροπιασμός για τον βανδαλισμό του μνημείου Ολοκαυτώματος στην Καβάλα

Αποτροπιασμός για τον βανδαλισμό του μνημείου Ολοκαυτώματος στην Καβάλα

Τον αποτροπιασμό του για τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας, σημειώνοντας πως το συμβάν έπεται της βεβήλωσης αντίστοιχου μνημείου στην Άρτα.

Το μνημείο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη των 1484 Εβραίων της Καβάλας, που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν από τους ναζί στο στρατόπεδο της Τρεμπλίνκα στην Πολωνία. Η πόλη της Καβάλας, όπως υπενθυμίζει το ΚΙΣΕ, μόλις τον Μάιο του 2015 έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και αποκατέστησε με αυτόν τον συμβολικό τρόπο τη μνήμη των Εβραίων της πόλης.

Το Συμβούλιο χαιρετίζει στην ανακοίνωσή του την άμεση αντίδραση του δήμου Καβάλας και της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, που με σχετική ανακοίνωση καταδικάζει το γεγονός και δεσμεύεται για την «άμεση αποκατάσταση του μνημείου, ώστε να το παραδώσει και πάλι στην κοινωνία για να συνεχίσει να συμβολίζει την ενότητα μεταξύ των λαών στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας αλλά και θυμίζοντας μαύρες σελίδες του παρελθόντος που δεν πρέπει να ζήσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter