Αποχαιρέτα το ΕΣΥ που ξεθεμελιώνει ο Κυριάκος

Αποχαιρέτα το ΕΣΥ που ξεθεμελιώνει ο Κυριάκος

«Το υποσχεθήκαμε, το κάνουμε» υποστηρίζουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για το νομοσχέδιο έκτρωμα το οποίο ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή με το οποίο κυριολεκτικά κατεδαφίζεται το ΕΣΥ καταργώντας το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη.

Τι και αν είναι αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που δεν μπορεί κανείς να τον πει και ΣΥΡΙΖΑ, η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ. Αμετακίνητος ο Πλεύρης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί τους πολίτες που έχουν ανάγκη περίθαλψης ως πελάτες. Τίποτα λιγότερο. Μια απολύτως ταξική πολιτική που αφήνει στο έλεος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων την Υγεία αποδομώντας ολοκληρωτικά το ΕΣΥ.

Από αύριο η Υγεία στην Ελλάδα επιστρέφει στις πριν του 1983 καταστάσεις, όπου για να χειρουργηθεί κάποιος έπρεπε να πουλήσει το σπίτι του ή το χωράφι του και για να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο θα έπρεπε να έχει πολιτικό μέσο.

Καμία δεξιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να ακουμπήσει το ΕΣΥ του Γιώργου Γεννηματά. Το κάνουν όμως τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Θάνος Πλεύρης, η Μίνα Γκάγκα  και η παρέα τους.

Καθιστούν την Υγεία, εμπόρευμα πολυτελείας. Την επιστρέφουν σε καταστάσεις που ένα μεγάλο τμήμα των Ελλήνων δεν διανοείται ότι υπήρχαν πριν από σαράντα χρόνια. Η κοινωνία πολύ σύντομα θα νιώσει τις αλλαγές οι οποίες θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των μελών της.

Και για αυτές τις δραματικές επιπτώσεις ένας είναι o υπεύθυνος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter