Αποχαιρετισμός στον Ντίνο Χριστιανόπουλο – Στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο μαζί με το Documento

Αποχαιρετισμός στον Ντίνο Χριστιανόπουλο – Στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο μαζί με το Documento

Ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης και ο ερμηνευτής Ανδρέας Καρακότας γράφουν για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο όπως τον γνώρισαν.

Ο πιανίστας Σάκης Παπαδημητρίου αφηγείται στη Μαρίνα Αγγελάκη περιστατικά από τη φιλία του με τον σπουδαίο ποιητή, ενώ η καλλιτέχνις Πάολα Ρεβενιώτη μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τη γνωριμία τους που έγινε με αφορμή μία συνέντευξη.

Μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Ντίνος Χριστιανόπουλος στον γλύπτη Σώτο Αλεξίου το 2016 με αφορμή τη δημιουργία ενός εκμαγείου από το χέρι του ποιητή. 

Ο Ιωάννης Κιουτσόγλου, διπλωματούχος ξεναγός και μέλος της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, γράφει για τις προσπάθειες που γίνονται για τη διατήρηση του μνημειακού συνόλου της Βενιζέλου.

Η κριτικός λογοτεχνίας Εύα Κουτρουμπάκη γράφει για τον αγώνα των κατοίκων των Σταγιατών να κρατήσουν ελεύθερο το νερό τους και για τη συμπαράσταση εκ μέρους των λογοτεχνών και των καλλιτεχνών.

Ο Σάββας Μιχαήλ γράφει για τις τελευταίες μάχες του Λέοντα Νταβίντοβιτς Τρότσκυ, με αφορμή την 80η επέτειο (20 Αυγούστου) από τη δολοφονία του.

«Το δικό μου Συρράκο είναι η κάθοδος στον Χρούσια, να ακούσω τον πασπαλιάρη να τραγουδά ακόμη, τον μυλωνά να αφηγείται ιστορίες, για να ξελογιάσει τις γυναίκες». Ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευάγγελος Αυδίκος γράφει για τη σχέση του με το χωριό των Τζουμέρκων.

Γνωρίζουμε τον μουσικό Δημήτρη Καλαμαρά μέσα από τη στήλη New Entries την οποία επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter