Αποχαιρετισμός στον θρυλικό Βασίλη Μποτίνο

Αποχαιρετισμός στον θρυλικό Βασίλη Μποτίνο

Η οικογένεια του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε σήμερα (19/2) από το Α’ νεκροταφείο τον παλαίμαχο θρυλικό άσο των «ερυθρολεύκων» Βασίλη Μποτίνο που έφυγε την περασμένη Τετάρτη (16/2) από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια ποδοσφαιρική κληρονομιά.

Ο Βασίλης Μποτίνος, κηδεύτηκε με όλες τις τιμές που του άξιζαν. Η οδύνη ήταν έντονη στα πρόσωπα της οικογένειας του, της συζύγου του Μαρίας, της κόρης του Έλυας και του γαμπρού του, του αδερφού του και όλων των συγγενών και φίλων του που τίμησαν τη μνήμη του με την παρουσία τους.

«Τιμή και δόξα στον Βασίλη Μποτίνο» ήταν τα λόγια του Αντώνη Γλύκα στον συγκινητικό επικήδειο λόγο, ενώ πάρα πολλοί παλιοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και όχι μόνο είπαν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο άσο, συμπαίκτη ή αντίπαλό τους πριν από δεκαετίες στα γήπεδα. Ανάμεσά τους οι Σιώκος, Λεμονής, Γκαϊτατζής, Σ. Παπάζογλου, Φρονιμίδης, Κελεσίδης, Βασιλείου, Κωττάκης, Καλτσάς, Κασδοβασίλης, Σταυρόπουλος, Λεβαντής, Παναούσης, Κουρκουβέλας, Δαμιανίδης, Σταμάτης, Μπονόβας, Πασσάς. Κι αντίπαλοι όπως ο Αρδίζογλου από την ΑΕΚ και ο Τσίλης από τον Παναθηναϊκό.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός οι Τ. Αγραφιώτης, Κ. Καραπαπάς, Ν. Γαβαλάς, Αλ. Διαμαντόπουλος, Ν. Αθανασόπουλος, Β. Μεσσάρης. Στεφάνια κατέθεσαν η «ερυθρέολυκη» ΠΑΕ, ο Β. Μαρινάκης, ο Σ. Κόκκαλης, ο σύνδεσμος βετεράνων του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός Βόλου και άλλοι σύλλογοι και παράγοντες. Στην κηδεία του Βασίλη Μποτίνου ήταν και πολιτικοί (Τραγάκης, Σπανάκης, Κασιμάτη).

Ο Βασίλης Μποτίνος, γεννημένος στο Βόλο το 1944, άρχισε την καριέρα του από τοπικές ομάδες, έγινε γνωστός με τα επιτεύγματά του στον Ολυμπιακό Βόλου και το 1964 έκανε το μεγάλο άλμα για τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Με 140 αγώνες και 120 γκολ μπήκε στην κορυφαία λίστα των επιθετικών του συλλόγου στην ιστορία του και θα μπορούσε να είχε κάνει διεθνή καριέρα. Όπως και να αγωνιζόταν πολύ περισσότερο, εάν δεν είχε σοβαρό τραυματισμό το 1971 που τον ανάγκασε μετά από πολλά χειρουργεία να σταματήσει μια σπουδαία σταδιοδρομία, μόλις σε ηλικία 29 ετών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter