Αποχαιρετώντας τον λαϊκό τραγουδιστή που έγινε pop icon – Στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento την Κυριακή

Αποχαιρετώντας τον λαϊκό τραγουδιστή που έγινε pop icon – Στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento την Κυριακή

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης γράφει για τον «πρίγκιπα» της πίστας και μιλάει με καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του, ενώ εξασφάλισε την αναδημοσίευση της συνέντευξης που είχε κάνει με τον Τόλη Βοσκόπουλο η Όλγα Μπακομάρου το 1984.

Η Ιωάννα Παππά λίγο προτού κατέβει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με τις «Βάκχες» μιλάει με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για τον Ευριπίδη, τη λειτουργία της τραγωδίας σήμερα, το προσφυγικό και τη θέση της γυναίκας. 

Η δισέγγονη της θρυλικής Κυβέλης, Βαλεντίνη Ποταμιάνου, ξεναγεί την Αφροδίτη Ερμίδη στην Οικία Κυβέλη όπου ξεδιπλώνεται όχι μόνο η ιστορία του ελληνικού θεάτρου αλλά και η ιστορία του τόπου.

Ο Δημήτρης Ιωάννου, δρ αρχιτέκτονας – πολεοδόμος ΕΜΠ, γράφει για την ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος και τον ξεχασμένο «Μεγάλο περίπατο». 

Ο Κρίτωνας Αρσένης, βουλευτής του ΜέΡΑ25, επαναφέρει την πρότασή του για τον «κόφτη» πλούτου και γράφει για τη δολοφονία χαρακτήρα στην οποία κατέφυγαν κάποια από τα συστημικά ΜΜΕ.    

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Ο κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου» ο Παναγιώτης Φρούντζος ανατρέχει στους μυστικούς πράκτορες που γράφτηκαν ανεξίτηλα στις αυλακιές της κινηματογραφικής μας μνήμης.  

Στη στήλη New Entries η Αφροδίτη Ερμίδη παρουσιάζει τον μουσικό Μιχάλη Γούτη

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για τη μαύρη πανώλη τον Μεσαίωνα, την απουσία του Θεού, την ελευθεριότητα των ηθών, τις θεωρίες συνωμοσίας και την αντίδραση της εκκλησίας.

Μυστικά & Documento

12/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter