Την Τρίτη συνεδριάζει το ΚΑΣ

Αποχαρακτηρίστηκαν από δασικά τα 37 στρέμματα στο Ελληνικό

Η επιτροπή αναιρέσεων έκανε δεκτή την προσφυγή της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε και αποχαρακτήρισε τα 37 στρέμματα που είχαν χαρακτηριστεί ως δασικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews, η απόφαση ελήφθη με ψήφους 3-2, με την ψήφο του προέδρου της επιτροπής να μετράει διπλή.

Οι επενδυτές είχαν σπεύσει να χαρακτηρίσουν την πρώτη απόφαση χαρακτηρισμού της έκτασης ως «φρένο» στην επένδυση, γιατί σύμφωνα με το σχεδιασμό τους, εκεί ακριβώς θέλουν να κατασκευαστεί το καζίνο.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη, συνεδριάζει το ΚΑΣ και αναμένεται να αποφασίσει την κήρυξη μέρους της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων σε αρχαιολογικό χώρο αλλά και για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι όπως ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει επισημάνει, «η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου που επιβάλλει το άρθρο 12 του Αρχαιολογικού Νόμου, δεν αποτελεί κήρυξη αδόμητης ζώνης απολύτου προστασίας Α, ούτε ζώνης Β δόμησης με όρους, ούτε βέβαια χαρακτηρισμό της περιοχής ως οργανωμένου και επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου». Πράγμα που σημαίνει ότι δεν εμποδίζεται η έγκριση ή η εκτέλεση έργου και μάλιστα μεγάλου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.