Αποχή ανακοίνωσε ο Πλεύρης για γάμο ομοφύλων: «Δεν μπορώ να ψηφίσω»

Αποχή ανακοίνωσε ο Πλεύρης για γάμο ομοφύλων: «Δεν μπορώ να ψηφίσω»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Δεν μπορώ να ψηφίσω τις συγκεκριμένες διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά θα επιλέξω στάση που δεν θα δώσει δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τη διαφωνία μου για μικροπολιτικούς λόγους» είπε από το βήμα της Βουλής ο Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας επί της ουσίας ότι επιλέγει την αποχή και όχι την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Ο πρώην υπουργός Υγείας είναι ο πρώτος βουλευτής της πλειοψηφίας που εκφράζει χωρίς περιστροφές την αντίθεσή του στην Ολομέλεια τόσο για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών όσο και για την τεκνοθεσία, ενώ ο δεύτερος στον κατάλογο ομιλητών που αναμένεται να εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του αναμένεται να είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης είπε από το βήμα της Βουλής:

«Σήμερα είναι ιστορική συνεδρίαση γιατί θα συζητήσουμε για ένα έντονο κοινωνικό θέμα. Έκρινα ότι ως βουλευτής πρέπει να πάρω τον λόγο για να εκφράσω τη διαφωνία μου, η οποία είναι διαφωνία αρχής, άξιων και συνείδησης και δεν είναι ομοφοβικού παραληρήματος. Κι αυτήν τη διαφωνία δεν θα τη χαρίσουμε στους ακραίους ανθρώπους, διότι το γεγονός ότι το 50% των Ελλήνων διαφωνούν στον γάμο και παραπάνω στην τεκνοθεσία δεν σχετίζεται με αυτά που ακούστηκαν σε αυτήν την αίθουσα, που υπάρχει αρχηγός κόμματος που ζητά από βουλευτές να πουν αν είναι ομοφυλόφιλοι για να ψηφίσουν ή όχι».

Ξεκαθάρισε δε ότι διαφωνεί με την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία, κρίνοντας πως όποιος διαφωνεί με την τεκνοθεσία και όχι με τον γάμο «είναι πιο ομοφοβικός». «Εγώ διαφωνώ στην αλλαγή του προτύπου της οικογένειας και του γάμου» πρόσθεσε σε ήπιους τόνους, υποστηρίζοντας -παρουσία του Άλεξ Πατέλη στην αίθουσα της Ολομέλειας- πως δεν θέλει να αναγνωρίσει μια οικογένεια «με δυο πατέρες και καμιά μητέρα ή με δυο μητέρες και κανένα πάτερα». «Το παιδί χρειάζεται πατέρα και μητέρα. Και η μονογονεϊκή οικογένεια πάλι αυτό το πρότυπο έχει» συμπέρανε.

Μάλιστα, πέταξε και το γάντι στο ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας όσους βουλευτές δεν υπερψηφίσουν «να έρθουν να το πούνε». Κλείνοντας, ο Θ. Πλεύρης επικαλέστηκε τη συνείδησή του και ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσει τις συγκεκριμένες διατάξεις, γνωστοποιώντας εμμέσως ότι θα απέχει και δεν θα καταψηφίσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter