Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή και ζητά άμεσα εκλογές (Video)

Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή και ζητά άμεσα εκλογές (Video)

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, με εξαίρεση το νομοσχέδιο για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Ζάππειο.  Όπως χαρακτηριστικά είπε «μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή στο λαό και όχι σε πιθανώς εκβιαζόμενους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης».


Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα και τους φορείς «να υψώσουν ένα τείχος Δημοκρατίας απέναντι σε μία κατάσταση πολιτικής παρακμής που δεν πρέπει να γίνει δεκτή από τη Δημοκρατική παράταξη».

Ο κ. Μητσοτάκης είναι «αμετανόητος καταχραστής της κεντρικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση διάλυση της βουλής και στην προσφυγή στις κάλπες εντός τριών εβδομάδων.

«Από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας. Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατίας στα χέρια τους. Με την πεποίθηση ότι η δημοκρατία υπάρχει και ζει όσο η υπεράσπισή της είναι υπόθεση του κάθε πολίτη».

«Δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή. Μετά τις αποκαλύψεις των αποδείξεων της εκτροπής, μετά την άρνηση να δώσει έστω και μια εξήγηση, αυτή η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή σε εκλογές.

Στο ερώτημα με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες. Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή στο λαό. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι όσο ο Μητσοτάκης αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση και κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο, δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που είναι αποδεδειγμένα κυβέρνηση εκτροπής.

Από εδώ και στο εξής με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας νομοθετικής διαδικασίας για τους νεοναζί θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία της Βουλής. Ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter