Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας
Φωτογραφία: Facebook.com/Grigoris Gerotziafas

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην Κουμουνδούρου, με επίκεντρο τις αντιδράσεις στελεχών που διαφωνούν με την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσιοποίησε ο Καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα dailypharmanews.gr εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση (Τάνιας Η. Μαντουβάλου) σχετικά με το τι σηματοδοτεί η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη για το πρόγραμμα υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ασκεί σφοδρή κριτική, σημειώνοντας ότι δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και «σεβόμενος το αποτέλεσμα των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών».

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, με σκληρή τοποθέτηση, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «παρά τις διακηρύξεις και την καλλιέργεια κλίματος σύγκρουσης “απέναντι στον Μητσοτάκη” η πολιτική υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ηγεμονεύεται από την νεοφιλελεύθερη στρατηγική».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας. Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για “την προστασία των αδυνάμων” , “το κοινωνικό κράτος” και “την υποστήριξη του ΕΣΥ”. Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter