Aποχώρησε από τον Σχοινιά η ρωσική ομάδα κωπηλασίας

Aποχώρησε από τον Σχοινιά η ρωσική ομάδα κωπηλασίας

Η παγκόσμια ομοσπονδία κωπηλασίας αποφάσισε πως δεν θα επιτρέψει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών σε κανέναν από τους διεθνείς αγώνες της, με άμεση ισχύ και μέχρι νεωτέρας, καταδικάζοντας την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Για τον λόγο αυτό η κωπηλατική ομάδα της Ρωσίας αποχώρησε από το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, με την ελληνική ομοσπονδία να συντάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας κωπηλασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κωπηλατικής ομοσπονδίας:

«Αναχώρησε από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά η κωπηλατική ομάδα της Ρωσίας που πήρε μέρος το περασμένο Σαββατοκύριακο στον 1ο Διεθνή Αγώνα Αξιολόγησης. Η ρωσική ομάδα που διέμενε στις εγκαταστάσεις του Κωπηλατοδρομίου με δικά της έξοδα είχε φτάσει στην Ελλάδα για προετοιμασία πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ενώ το ταξίδι της είχε προγραμματιστεί πολλούς μήνες πριν από την περσινή χρονιά.

Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εναρμονίζεται πλήρως με τις συστάσεις της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και κατ επέκταση της ΔΟΕ μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνει έτοιμη να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της προκειμένου τηρηθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ώρες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter