Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου Κεραμέως ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου Κεραμέως ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα αποχωρήσουμε, θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές του δημόσιου πανεπιστημίου και με τους υβριστές της δημοκρατίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας σήμα αποχώρησης στους βουλευτές του κόμματός του.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: «Εκτσογλανισμός» κ. Μητσοτάκη είναι όταν ο Λιγνάδης καταδικάζεται για βιασμούς και κυκλοφορεί ελεύθερος

«Το νομοσχέδιο θα καταργηθεί»

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως θα καταργηθεί αμέσως μετά τις εκλογές που θα αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. «Είναι δέσμευσή μας να καταργήσουμε αυτό το νομοσχέδιο» είπε και παρέθεσε τις μεταρρυθμίσεις που θα συντελεστούν από μία προοδευτική κυβέρνηση σε σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, τόνισε πως θα επανέλθει η συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες στα δημόσια πανεπιστήμια, ενώ δεσμεύτηκε για διπλασιασμό της κρατικής χρηματοδότησης των ΑΕΙ. «Θα διπλασιασουμε τις θέσεις καθηγητών, θα αναστήσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια, επαναφέροντας το 1 προς 1 σε σχέση με τις προσλήψεις» ανέφερε και εξήγησε πως κάθε θέση που θα «χηρεύει», θα αναπληρώνεται πάραυτα.

Επ΄ αυτού, θύμισε πως αυτό είχε νομοθετηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στις διαθέσεις των δανειστών. «Όλα τα παιδιά που θέλουν και έχουν τις στοιχειώδεις δυνατότητες, θα μπορούν να σπουδάσουν στη χώρα μας. Χωρίς φραγμούς, χωρίς Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Τα παιδιά δεν θα γίνονται βορά στα ιδιωτικά κολλέγια» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι θα επανέλθουν τα διετή προγράμματα σπουδών για απόφοιτους ΕΠΑΛ.

Κατά τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο θα συμβεί σε σχέση με τα δωρεάν μεταπτυχιακά, τα οποία κοστολογούνται περίπου με το ίδιο ποσό που θα δαπανηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter