Αποχώρησε από την Προανακριτική ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Αποχώρησε από την Προανακριτική ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Αποχώρησαν οριστικά από την Προανακριτική Επιτροπή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι συνήγοροί του, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη κλήση των μαρτύρων που έχει προτείνει ο ερευνώμενος αλλά και για την απόρριψη του αιτήματος για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τις πληροφορίες, ο ερευνώμενος πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής, καθώς έκρινε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εισαγωγική του τοποθέτηση. Με δεδομένο ότι οι εργασίες της Προανακριτικής «τρέχουν» από τον περασμένο Οκτώβριο, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επιθυμούσε να δώσει ολιστικές απαντήσεις για όσα έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή και τον αφορούν άμεσα.

Σημαντικό ρόλο για την απόφαση του πρώην αν. υπουργού διαδραμάτισε και η άρνηση της πλειοψηφίας ως προς την κλήση των μαρτύρων που έχει προτείνει αλλά και η απόρριψη του αιτήματός του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Παράνομη και άδικη διαδικασία»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δικηγόρος του ερευνώμενου, Δημήτρης Τσοβόλας, χαρακτήρισε παράνομη και άδικη τη διαδικασία. «Αποχωρούμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Παραβιάστηκαν και τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορούμενου» τόνισε.

«Η μεθοδολογία του θυμίζει το βρώμικο ΄89»

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Δημήτρης Τσοβόλας έκανε λόγο για σαφή παραβίαση των υπερασπιστική δικαιωμάτων του Δ. Παπαγγελόπουλου, καταγγέλλοντας παρανομίες και αντιθεσμικές πρακτικές. «Η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο,, όπως προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης» είπε ο συνήγορος του ερευνώμενου και στηλίτευσε τη μη κλήση ουσιωδών μαρτύρων, όπως ο Αντ. Σαμαράς και οι εισαγγελείς που πρότεινε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα, ο Δ. Τσοβόλας μίλησε για ενορχηστρωμένο σχέδιο, το οποίο εξυφάνθηκε πριν πολύ καιρό με καθοδηγητές βουλευτές της ΝΔ. «Εδώ είναι η αλαζονεία της εξουσίας. Η μεθοδολογία, που χρησιμοποιήθηκε, θυμίζει εκείνη το βρώμικο ΄89» τόνισε.

«Δεν μπορούν να κατατεθούν άλλα ηχητικά»

Σε ερώτηση του documentonews.gr αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης νέων παρανόμως κτηθέντων ηχητικών υλικών από τον Σάμπυ Μιωνή, ο Δ. Τσοβόλας υποστήριξε ότι η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή με την αποχώρηση του ερευνώμενου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προσκομιστεί ή να διαβιβαστεί κανένα νέο στοιχείο.

Από την πλευρά του, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι «λίγο πριν μας στραγγαλίσουν, τους καταγγείλαμε και φύγαμε. Δεν είναι ελιγμός η αποχώρηση. Πήγανε να με φιμώσουν γιατί τους πόναγαν αυτά που έλεγα, αλλά πολύ δύσκολα θα με εξοντώσουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter