Αποχώρησε από την Προανακριτική ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Αποχώρησαν οριστικά από την Προανακριτική Επιτροπή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι συνήγοροί του, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη κλήση των μαρτύρων που έχει προτείνει ο ερευνώμενος αλλά και για την απόρριψη του αιτήματος για κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τις πληροφορίες, ο ερευνώμενος πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής, καθώς έκρινε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εισαγωγική του τοποθέτηση. Με δεδομένο ότι οι εργασίες της Προανακριτικής «τρέχουν» από τον περασμένο Οκτώβριο, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επιθυμούσε να δώσει ολιστικές απαντήσεις για όσα έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή και τον αφορούν άμεσα.

Σημαντικό ρόλο για την απόφαση του πρώην αν. υπουργού διαδραμάτισε και η άρνηση της πλειοψηφίας ως προς την κλήση των μαρτύρων που έχει προτείνει αλλά και η απόρριψη του αιτήματός του για κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Παράνομη και άδικη διαδικασία»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δικηγόρος του ερευνώμενου, Δημήτρης Τσοβόλας, χαρακτήρισε παράνομη και άδικη τη διαδικασία. «Αποχωρούμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Παραβιάστηκαν και τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορούμενου» τόνισε.

«Η μεθοδολογία του θυμίζει το βρώμικο ΄89»

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Δημήτρης Τσοβόλας έκανε λόγο για σαφή παραβίαση των υπερασπιστική δικαιωμάτων του Δ. Παπαγγελόπουλου, καταγγέλλοντας παρανομίες και αντιθεσμικές πρακτικές. «Η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο,, όπως προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης» είπε ο συνήγορος του ερευνώμενου και στηλίτευσε τη μη κλήση ουσιωδών μαρτύρων, όπως ο Αντ. Σαμαράς και οι εισαγγελείς που πρότεινε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα, ο Δ. Τσοβόλας μίλησε για ενορχηστρωμένο σχέδιο, το οποίο εξυφάνθηκε πριν πολύ καιρό με καθοδηγητές βουλευτές της ΝΔ. «Εδώ είναι η αλαζονεία της εξουσίας. Η μεθοδολογία, που χρησιμοποιήθηκε, θυμίζει εκείνη το βρώμικο ΄89» τόνισε.

«Δεν μπορούν να κατατεθούν άλλα ηχητικά»

Σε ερώτηση του documentonews.gr αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης νέων παρανόμως κτηθέντων ηχητικών υλικών από τον Σάμπυ Μιωνή, ο Δ. Τσοβόλας υποστήριξε ότι η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή με την αποχώρηση του ερευνώμενου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προσκομιστεί ή να διαβιβαστεί κανένα νέο στοιχείο.

Από την πλευρά του, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι «λίγο πριν μας στραγγαλίσουν, τους καταγγείλαμε και φύγαμε. Δεν είναι ελιγμός η αποχώρηση. Πήγανε να με φιμώσουν γιατί τους πόναγαν αυτά που έλεγα, αλλά πολύ δύσκολα θα με εξοντώσουν».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.