Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία του «περιβαλλοντοκτόνου» νομοσχεδίου

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία του «περιβαλλοντοκτόνου» νομοσχεδίου

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια της Βουλής ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα νομιμοποιήσει τις αντικοινοβουλευτικές πρακτικές που υιοθετεί η κυβερνητική πλειοψηφία με πρόφαση την πανδημία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η αποχώρηση λίγο πριν την ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου είναι η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις καινοφανείς νομοθετικές πρακτικές που υιοθέτησε η συμπολίτευση, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα σε ένα κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό του περιβάλλοντος.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Ξαναστήνετε το μοντέλο που μας έφερε στην κρίση με υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων (Video)

Πέραν του τρόπου που συζητήθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε το γεγονός ότι οι γραμματείς των κομμάτων αντικαθιστούν τους βουλευτές στη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία των βουλευτών, κανόνας που παρακάμφθηκε πλήρως στο όνομα της πανδημίας, αφού η αυτοπρόσωπη παρουσία αντικαταστάθηκε από την επιστολική ψήφο των βουλευτών. 

Μάλιστα, πριν ακόμα ανακοινώσει την απόφαση αποχώρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσαψε στη συμπολίτευση «πρόθεση κανονικοποίησης της εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία».

Παραλίγο μπρα-ντε-φερ Τσίπρα – Τασούλα

Λίγο έλειψε να προκύψει αντιπαράθεση ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωνσταντίνος Τασούλας πήρε τον λόγο για να απαντήσει στον Αλ. Τσίπρα. Επικαλέστηκε την έκτακτη συνθήκη και την ανάγκη ομαλής λειτουργίας του Κοινοβουλίου υπό το κράτος των πρωτόγνωρων συνθηκών που επικρατούσαν εντός και εκτός Βουλής.

Μετά την απάντηση του προέδρου της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, ερμηνεύοντας τα λεγόμενα του Κ. Τασούλα ως «έμμεση ομολογία», τονίζοντας παράλληλα ότι «η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα, η κοινοβουλευτική λειτουργία δεν μπαίνει σε καραντίνα». «Πρώτη και τελευταία φορά…» κατέληξε με νόημα, με τον πρόεδρο της Βουλής να σχολιάζει δηκτικά πως ο κ. Τσίπρας ερμήνευσε λάθος τα λεγόμενά του.

Τότε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέστρεψε στο έδρανο και απάντησε στον Κ. Τασούλα: «Αν είναι να αντιδικήσουμε, να αντιδικήσουμε…». «Δεν έχετε και το πεπόνι και το μαχαίρι», υπογράμμισε ανεβάζοντας τους τόνους, με τον πρόεδρο της Βουλής να μη δίνει συνέχεια στο περιστατικό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter