Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση για τη Novartis

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση για τη Novartis

Αποχώρησε από τη συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis το ΚΚΕ, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κάνει λόγο για «διαδικασίες παρωδία» και «μνημείο εκφυλισμού».

Μετά την ανάλογη προαναγγελία της ΝΔ, την σκυτάλη πήρε το ΚΚΕ, αποχωρώντας μετά την ομιλία του κ. Κουτσούμπα από την αίθουσα της Ολομέλειας. Ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος κατέκρινε την επιλογή της πλειοψηφίας να κρίνει αναρμόδια τη Βουλή για την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες «παρωδία» για τη Novartis.

«Από την αρχή είπαμε ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί επί της ουσίας και όχι επί της διαδικασίας» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να διεξαχθεί εξέταση των «ανώνυμων μαρτύρων», όπως επίσης να συμπεριληφθούν στην έρευνα και οι βαθύτερες αιτίες του σκανδάλου στο φάρμακο.

Ο γ.γ. αποκάλεσε «μνημείο εκφυλισμού» και «προσπάθεια αποπροσανατολισμού» την πρακτική που ακολούθησε η πλειοψηφία, χαρακτηρίζοντας την άρνηση διερεύνησης της ουσίας του σκανδάλου από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ως προσχηματική. «Δεν διευκολύνει ούτε τη Δικαιοσύνη στη διερεύνηση της υπόθεσης» είπε για την επιστροφή του φακέλου Novartis στην τακτική δικαιοσύνη από τη Βουλή και κατέληξε λέγοντας: «Το ΚΚΕ -όπως έχει τονίσει- δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες παρωδία για τη Novartis προκειμένου να παίξετε τα μεταξύ σας παιχνίδια εντυπωσιασμού. Συνεχίστε αυτό το δρόμο μόνοι σας». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter