Αποχωρούν από την αναθεώρηση των Κωδίκων ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Αποχωρούν από την αναθεώρηση των Κωδίκων ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Παρά το γεγονός ότι πρωτοκλασάτα στελέχη της αντιπολίτευσης -όπως ο Β. Βενιζέλος- έχουν ταχθεί υπέρ της κυβερνητικής βούλησης για αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και Ποινικού Κώδικα, ΝΔ – ΚΙΝΑΛ αντέδρασαν σφόδρα και ανακοίνωσαν την πρόθεση αποχής από τη διαδικασία. Κανονικά θα συμμετάσχει το Ποτάμι.

Τον τόνο έδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Κ. Τσιάρα να δηλώνει ότι η ΝΔ είναι αντίθετη σε μία πρακτική που έχει καταδικαστεί από το παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ είπε: «Λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών η κοινοβουλευτική διαδικασία εξακολουθεί να κινείται μεταξύ μιας ηθικής θεσμικής προσέγγισης και το κέλευσμα των επιταγών αυτής της κυβέρνησης. «Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη σε μία πρακτική που έχει καταδικαστεί από το παρελθόν. Εμείς πιστεύουμε ότι η επόμενη των εκλογών της 7ης Ιουλίου θα είναι μία μέρα που η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς και η πατρίδα μας θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει».

Ακολούθησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος ζήτησε να μην ανοίξει καν η Βουλή. «Έχουμε την τρίτη πράξη μεθοδεύσεων της κυβέρνησης. Μέτα την ασέβεια προς την ηγεσία της δικαιοσύνης και τις μεθοδεύσεις για την επιλογή προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά την αποκάλυψη για τη σκευωρία της Novartis έρχεται εξπρές διαδικασία νομοθέτησης» είπε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΔΗΣΥ και συμπλήρωσε: «Οι Κώδικες αλλάζουν κάθε 100 χρόνια και πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στην επόμενη Βουλή να τους επεξεργαστεί. Η σημερινή κυβέρνηση είχε 4,5 χρονιά στη διάθεσή της να τους φέρει αλλά το κάνει την τελευταία στιγμή. Εμείς καταγγείλαμε τη διαδικασία. Το ίδιο θα κάνουμε στην Επιτροπή και την Ολομέλεια και θα αποχωρήσουμε». Μάλιστα, ο κ. Κεγκέρογλου προέβλεψε ότι στις κυρώσεις που θα τεθούν προς ψήφιση θα εμπεριέχονται «τροπολογίες διευθετήσεων της τελευταίας στιγμής», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η ΔΗΣΥ δεν θα συμμετάσχει στην «ντροπή που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και την τελευταία στιγμή εις βάρος των θεσμών».

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης αποκάλεσε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από τη συζήτηση της Επιτροπής για την αναθεώρηση των Κωδίκων έχοντας πρώτα καταγγείλει τη συγκεκριμένη κυβερνητική πρακτική.

Θα συμμετάσχει το Ποτάμι

Όπως ανέφερε ο Γ. Μαυρωτάς, το Ποτάμι θα συμμετάσχει στη διαδικασία τροποποίησης των Κωδίκων. «Το Ποτάμι θα παίξει το θεσμικό του ρόλο όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια στη Βουλή» είπε και προειδοποίησε ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει αν τα τελευταία νομοσχέδια μετατραπούν σε «ξενιστές τροπολογιών». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter