Αποχωρούν από την ΕΠΟ οι τοποτηρητές!

Αποχωρούν από την ΕΠΟ οι τοποτηρητές!

FIFA και UEFA έχουν… εγκατασταθεί στο στρατηγείο της ΕΠΟ από τον Νοέμβριο του 2016 και το Documento αποκαλύπτει πως σταδιακά και μέχρι τη διενέργεια εκλογών στην ομοσπονδία, τον Οκτώβριο του 2020, οι εκπρόσωποί τους θα αποχωρήσουν από το Πάρκο Γουδή. 

Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει σε Ζυρίχη και Νιόν, ο στόχος είναι η ΕΠΟ από την περίοδο 2020-21 να διοικείται αποκλειστικά από την Εκτελεστική Επιτροπή της και να λειτουργεί με αποφάσεις των στελεχών της.

Ο σχεδιασμός

Πριν από την αποχώρηση των ξένων αξιωματούχων θα έχουν γίνει τα εξής:

• FIFA και UEFA θα συνεργαστούν στενά με την κυβέρνηση για νομικής φύσεως θέματα και για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της βίας στα γήπεδα και της χειραγώγησης αγώνων.

• Θα πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στην ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, με υπόδειξη των FIFA – UEFA θα τροποποιηθούν άρθρα του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ, ενώ θα αναμορφωθεί και θα εκσυγχρονιστεί η λειτουργία της ομοσπονδίας.

• Από τον ερχόμενο Ιούνιο θα ξεκινήσει η σταδιακή απόσυρση των ξένων αξιωματούχων που εμπλέκονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με τους Πετρ Φούσεκ, Μέλο Περέιρα, Χουάν Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ, ενώ θα σταματήσουν οι… επισκέψεις των απεσταλμένων της FIFA και της UEFA στα γραφεία της ΕΠΟ.

Το θέμα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας είναι και το πιο λεπτό και ευαίσθητο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για τον λόγο αυτό ο αρχιδιαιτητής της περιόδου 2020-21 θα είναι και πάλι ξένος, αλλά η επιλογή του θα γίνει από την ΕΕ της ΕΠΟ και δεν αποκλείεται να διατηρηθεί στο πόστο του ο Μ. Περέιρα ή να αναβαθμιστεί ο Χ. Μαρίν. Για τον Πορτογάλο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ενώ από τον Ισπανό αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ η πλειονότητα των παραγόντων δεν έχει παράπονα.

Οι εκλογές στην ομοσπονδία προβλέπεται να διενεργηθούν τον Οκτώβριο του 2020. Μέχρι τότε ο Χέρμπερτ Χούμπελ και ο Πετρ Φούσεκ θα έχουν διακριτική παρουσία. Απλώς θα παρακολουθούν τις εξελίξεις μέχρι να στηθεί η κάλπη, χωρίς δικαίωμα παρέμβασης. Στην περίπτωση όμως που υπάρξει κάποια γκρίζα ζώνη στην εκλογική διαδικασία θα ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους κι αυτοί θα αποφασίσουν αν πρέπει να πάρουν θέση.

Προσωρινή διοίκηση

Ο,τι πλάνο κι αν σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου οι διεθνείς ομοσπονδίες, μπορεί ανά πάσα στιγμή να τιναχθεί στον αέρα. Στην περίπτωση που στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα, τότε θα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο του διορισμού Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ, όπως και πριν από περίπου τρία χρόνια. Σε τέτοια εξέλιξη η θητεία της ΠΔΕ αναμένεται να είναι διάρκειας δύο ετών, οπότε δεν θα διενεργηθούν εκλογές στην ομοσπονδία το 2020.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter