Αποζημίωση – μαμούθ (15 εκατ. ευρώ) δίνει η Γιουνάιτεντ στον Μουρίνιο

Αποζημίωση – μαμούθ (15 εκατ. ευρώ) δίνει η Γιουνάιτεντ στον Μουρίνιο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 18 Δεκεμβρίου απέλυσε τον Ζοσέ Μουρίνιο και σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδα, «Daily Mail» η αποζημίωση που θα εισπράξει ο Πορτογάλος προπονητής θα είναι 15 εκατ. ευρώ! 

Μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη ο «Special One» θα συζητήσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς αρκετές ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον να τον προσλάβουν.

Στην Ισπανία φημολογείται πως ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, θέλει να φέρει τον 55χρονο προπονητή ξανά στην Μαδρίτη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη κίνηση. 

Στη «Βασίλισσα της Ευρώπης» δούλεψε την περίοδο 2010 – 2013 και τη σεζόν 2011-2012, κατέκτησε το πρωτάθλημα, αφού έσπασε αρκετά ρεκόρ, τα οποία ήταν: περισσότερες νίκες σε μία σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα (32), περισσότερες νίκες εκτός έδρας (16), περισσότεροι πόντοι όλων των εποχών στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (100), περισσότερα γκολ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος (121) και μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων (+89). 

Στο κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Μπαρτσελόνα, ενώ στο Τσάμπιονς Λίγκ, έφτασε και πάλι ως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Μπάγερν Μονάχου, έπειτα από ένα επεισοδιακό επαναληπτικό παιχνίδι. Στις 22 Μαΐου του 2012, ωστόσο, ο Μουρίνιο ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ ως το 2016, ως αποτέλεσμα του εξαιρετικού ποδοσφαίρου που έπαιζε η ομάδα. Παρόλα αυτά δεν το εξάντλησε, καθώς η περίοδος 2012-2013 υπήρξε μια από τις πιο δύσκολες για την προπονητική καριέρα του Μουρίνιο. Ηρθε σε ανοιχτή κόντρα με αρκετούςς παίκτες του συλλόγου και έχασε την στήριξη της εξέδρας.

 Επιπλέον, η άνετη επικράτηση της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα (η Ρεάλ ήρθε δεύτερη, με διαφορά 15 πόντων), ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ και η ήττα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας από την Ατλέτικο Μαδρίτης εκείνη τη σεζόν, οδήγησαν τελικά τη διοίκηση της Ρεάλ στην διακοπή του συμβολαίου με τον Μουρίνιο, τον Μάιο του 2013.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter