Αpple Pay: Ξεπέρασαν τους 53.000 οι νέοι χρήστες της υπηρεσίας σε λιγότερο από τέσσερις μήνες

Αpple Pay: Ξεπέρασαν τους 53.000 οι νέοι χρήστες της υπηρεσίας σε λιγότερο από τέσσερις μήνες

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το Apple Pay, την πρωτοποριακή υπηρεσία για συσκευές Apple, που πρώτη διέθεσε πρόσφατα στην Ελλάδα η Alpha Bank, δίνοντας τη δυνατότητα στους Πελάτες της, κατόχους χρεωστικών, πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών Visa και Mastercard της Τράπεζας, να πραγματοποιούν με ευκολία, ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια τις πληρωμές τους σε φυσικά ή online καταστήματα.

Από τον Απρίλιο που ξεκίνησε η υπηρεσία έως σήμερα, περισσότεροι από 53.000 Πελάτες της Τράπεζας έχουν συνδέσει τις κάρτες τους με το Apple Pay και το χρησιμοποιούν καθημερινά, κάνοντας τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο ή απλά το ρολόι τους!

Παράλληλα, τις 15.000 φτάνουν οι ημερήσιες συναλλαγές που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή μέσω της υπηρεσίας, γεγονός που αντιστοιχεί σε ύψος συναλλαγών άνω των Ευρώ 8 εκατ. κατά μέσο όρο, σε μηνιαία βάση.

«Η υπηρεσία Apple Pay έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στους Πελάτες μας από την πρώτη στιγμή, ενώ ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι καρτών Visa και Mastercard της Alpha Bank την επιλέγουν, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η νέα υπηρεσία διευκολύνει τις καθημερινές συναλλαγές τους. Η μεγάλη αυτή ανταπόκριση αναδεικνύει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στην Alpha Bank και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις στην ελληνική αγορά, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν με τις πρώτες contactless κάρτες, το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι myAlpha wallet, την πρώτη εφαρμογή πληρωμών μέσω smart watch Garmin Pay κ.ά.», αναφέρει ο κ. Γρηγόρης Πολίτης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Καρτών και Χρηματοδοτήσεων Ιδιωτών της Alpha Bank.

Το Apple Pay αποτελεί αιχμή στην τεχνολογία των ψηφιακών πληρωμών, κυρίως λόγω της σύγχρονης και απόλυτα ασφαλούς λειτουργικότητας του tokenization που υποστηρίζεται πλήρως από τις κάρτες της Alpha Bank. Την ίδια τεχνολογία είχε εφαρμόσει η Τράπεζα και στο Garmin Pay, την καινοτόμο εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές σε POS μέσω smartwatch, που είχε φέρει πρώτη η Alpha Bank στην ελληνική αγορά πριν από έναν περίπου χρόνο και είχε επίσης μεγάλη ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό.

Πώς λειτουργεί το Apple Pay

Η ένταξη των καρτών Alpha Bank στο Apple Pay και η χρήση της υπηρεσίας γίνεται με πολύ απλά βήματα και μέγιστη ασφάλεια. Aφού ο Πελάτης εγκαταστήσει την εφαρμογή στη συσκευή του και καταχωρήσει την κάρτα του, ο πραγματικός αριθμός της κάρτας δεν αποθηκεύεται πουθενά και στη θέση του δημιουργείται ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού (token), ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται σε ασφαλή περιοχή της συσκευής (secure element), χωρίς να κοινοποιείται στα εμπορικά καταστήματα με τα οποία πραγματοποιείται η συναλλαγή. Κάθε φορά που πραγματοποιείται συναλλαγή, χρησιμοποιείται ο κρυπτογραφημένος αριθμός της κάρτας και η έγκριση γίνεται με έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας.

Στη συνέχεια, οι κάτοχοι μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους σε όλα τα καταστήματα με contactless τερματικά, απολύτως ανέπαφα, καθώς δεν απαιτείται καταχώριση ΡΙΝ στο τερματικό και η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id). Το χαρακτηριστικό αυτό είναι Iδιαίτερα σημαντικό κατά την τρέχουσα συγκυρία, καθώς ο κάτοχος δεν έχει καμία επαφή με το πληκτρολόγιο του τερματικού.

Επιπρόσθετα, το Apple Pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγορές στο Internet με πολύ εύκολο και ασφαλή τρόπο. Σύντομα “how to videos” για την εγγραφή και χρήση του Apple Pay είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Alpha Bank, στον σύνδεσμο

https://www.alpha.gr/el/idiotes/kartes/apple-pay

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter