«Απρόβλεπτος ο ιός μετά την 5η-7η ημέρα για κάποιους ασθενείς» – 387 συνολικά τα κρούσματα

«Απρόβλεπτος ο ιός μετά την 5η-7η ημέρα για κάποιους ασθενείς» – 387 συνολικά τα κρούσματα

«Απίστευτη» χαρακτήρισε την συμπεριφορά του ιού ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας σχετικά με το πως εξελίσσεται σε ορισμένους ασθενείς.

«Ο ιός έχει μία απίστευτη συμπεριφορά για κάποιους συνανθρώπους μας μετά την 5η με 7η ημέρα, ξαφνικά κάνουν μία καταιγίδα κυτταροκινών, ένα υπερφλεγμονώδες σύνδρομο για το οποίο συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και μάλιστα υπήρξε και μία πρόταση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για μία ειδική παρέμβαση, η οποία θα είναι ίσως και πρωτοπόρα στον κόσμο». απάντησε. Πάντως αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις που είναι σοβαρές και στην συνέχεια βελτιώνονται.

Αναφερόμενος στη καταγραφή της επιδημίας τόνισε ότι «για κάθε πέντε ασθενείς που είναι κριτικά άρρωστοι, νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, από πίσω είναι άλλοι 95 οι οποίοι έχουν στο 85% των περιπτώσεων ελαφρά μορφή της νόσου και στο 10%-15% των περιπτώσεων την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου». 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Στα 387 έχουν φτάσει συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας. 

Τριανταπέντε είναι τα νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 70 νοσηλεύονται και 11 παραμένουν διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. 

Επιπλέον, ένας ακόμη άνθρωπος κατέληξε σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους πέντε. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους ήταν τα 68 έτη και είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τόσο οι διασωληνωμένοι όσο και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter