Απροκάλυπτοι φασίστες

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ντόναλντ Τραμπ: Ανοιξε πόλεμο με τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά συγκροτήματα και τα social media επειδή αποδόμησαν την επικίνδυνη προπαγάνδα του, ενώ το Twitter ανέστειλε τη λειτουργία του λογαριασμού του εξαιτίας του κινδύνου να προχωρήσει «σε περαιτέρω υποκίνηση βίας».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι ενημέρωσε τον συνομιλητή του ότι θα αναστείλει τη βοήθεια των 400 εκατ. δολαρίων εάν δεν εμπλέξει σε σκάνδαλο τον γιο του Μπάιντεν και τον ίδιο.

Αποκαλύφθηκε ότι το 2016 και το 2017 κατέβαλε 750 δολάρια σε φόρους και ότι για δύο δεκαετίες δεν πλήρωσε τίποτε σε ομοσπονδιακούς φόρους επικαλούμενος τις τεράστιες ζημίες των επιχειρήσεών του, ενώ είχε λάβει 73 εκατ. δολάρια επιστροφή φόρου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ντόναλντ Τραμπ λειτούργησε ως απροκάλυπτος φασίστας.

Δεν αναγνώρισε την ήττα του στις εκλογές, με αποτέλεσμα την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο (6/1/2021) με βανδαλισμούς, νεκρούς και κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ζαΐρ Μπολσονάρο:

Αποψίλωσε 430 τετρ. χλμ. δάσους του Αμαζονίου λόγω της αύξησης των τιμών σε ξυλεία αλλά και αγροτικά προϊόντα όπως η σόγια και το βοδινό στις διεθνείς αγορές των commodities.

Υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 324 εκατ. δολ. για την (όψιμη) αγορά 20 εκατ. δόσεων του εμβολίου Covaxin της ινδικής φαρμακευτικής εταιρείας Bharat Biotech, καταβάλλοντας υπέρογκη προκαταβολή 45 εκατ. δολ. στη Σιγκαπούρη με υπερτιμολόγηση έως και 1.000%.

Συμμετείχε σε ένα είδος «ψηφιακής πολιτοφυλακής» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με παραπληροφόρηση και εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ζαΐρ Μπολσονάρο λειτούργησε ως απροκάλυπτος φασίστας.

Δεν αναγνώρισε την ήττα του στις εκλογές, με αποτέλεσμα την εισβολή των οπαδών του στο Προεδρικό Μέγαρο (8/1/2023) με βανδαλισμούς και κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Μετέτρεψε την κοινωνική ευθύνη σε ατομική φορτώνοντας τα δικά του τραγικά λάθη στους πολίτες, στοχοποίησε κοινωνικές και εργασιακές ομάδες, επέβαλε αστυνομοκρατία δέρνοντας ανηλεώς πολίτες και περιέστειλε δημοκρατικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα.

Λειτούργησε υπέρ των ολιγάριθμων και πολύ μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, φτωχοποιώντας τους υπολοίπους, κάλυψε όλα τα οικονομικά σκάνδαλα της «Μαξίμου ΑΕ» και φόρτωσε όλα τα ανομήματα της πολιτικής του στις εισαγόμενες κρίσεις.

Κατέλυσε κάθε άρθρο του συντάγματος για την προστασία των επικοινωνιών και των ατομικών ελευθεριών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτούργησε ως απροκάλυπτος φασίστας.

Θα αναγνωρίσει την επερχόμενη ήττα του, θα παραδώσει την εξουσία, θα προστατεύσει τη δημοκρατική νομιμότητα;

Οταν η Δεξιά χάνει επιστρατεύει και την πολιτική αρχαιολαγνεία. Ο Σαμαράς διαβεβαίωνε (διά της «εκπροσώπου τάφου») ότι στην Αμφίπολη ανακαλύφθηκε ο τάφος του Μεγαλέξανδρου. Ο Μητσοτάκης μιλάει για επιστροφή

(με τη «δημιουργική λογική» Γεραπετρίτη) των γλυπτών του Παρθενώνα χωρίς αναφορά στο καθεστώς ιδιοκτησίας. Εθνικοί αρχαιοκάπηλοι

Πύθιος

«Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει» Ζαν-Πολ Σαρτρ Γάλλος φιλόσοφος