Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Ξύλο και χημικά στους διαδηλωτές (Photos)

Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Ξύλο και χημικά στους διαδηλωτές (Photos)

Με πρωτοφανή βιαιότητα αντιμετώπισε η αστυνομία τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αξιολόγηση της Νίκης Κεραμέως.

Μάλιστα, όταν η πορεία έφτασε στην έξοδο της Σταδίου προς Σύνταγμα, η αστυνομία επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς με ξύλο και χημικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας διαδηλωτής.

Πρόκειται για το δεύτερο συλλαλητήριο μέσα στην εβδομάδα, ενώ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ καλούν σε απεργία και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

«Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία» και «η αξιολόγηση είναι μια απάτη, θέλους τους εκπαιδευτικούς με σκυμμένη πλάτη» είναι ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν.

Οι εκπαιδευτικοί με αυτό τον τρόπο απαντούν στον κυβερνητικό αυταρχισμό που από τη μια με τα δικαστήρια και την άλλη με τα ΜΑΤ προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα τους και διεκδικούν: Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας θεμάτων, κατάργηση του νόμου – έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά, με βάση τον οποίο η κυβέρνηση έσυρε στα δικαστήρια τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για να βγάλει παράνομη την αποχή τους από την αξιολόγηση.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter