Απρόκλητη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση για την Αμάλ – Ακυρώθηκε η εμφάνιση της κούκλας (Videos)

Απρόκλητη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση για την Αμάλ – Ακυρώθηκε η εμφάνιση της κούκλας (Videos)

Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε για ακόμη μια φορά η ΕΛ.ΑΣ., με τα ΜΑΤ να πραγματοποιούν απρόκλητη επίθεση κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης αλληλεγγύης με αφορμή το πέρασμα της κούκλας Αμάλ από το Μεταξουργείο.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής ως απάντηση στη ρατσιστική συγκέντρωση ακροδεξιών ομάδων που δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής, με τις καταγγελίες να αναφέρουν ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν προς τους συγκεντρωμένους, υπό το… βλέμμα περίπου 50 ακροδεξιών.

Αποκαλυπτικό είναι και το βίντεο που δημοσιεύει το avgi.gr με την προκλητική επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία, την ώρα που ακροδεξιοί φώναζαν συνθήματα μίσους «ασφαλείς» πίσω από τις αστυνομικές γραμμές.

Την ίδια στιγμή, οι αντιφασίστες είναι συγκεντρωμένοι επί της Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ οι ακροδεξιοί βρίσκονται πίσω από κλούβες των ΜΑΤ, έξω από το ξενοδοχείο Stanley.

Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ομάδα που έχει δημιουργήσει την Αμάλ και τη συνοδεύει στο ταξίδι της σε όλη την Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί «για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας», αφού κρίθηκε δεδομένο ότι η ΕΛΑΣ δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει την ασφάλεια των διοργανωτών και του κόσμου, από τις ομάδες ακροδεξιών που μαζεύτηκαν, αυτή τη φορά έχοντας ως εχθρό μια… κούκλα.

Υπενθυμίζεται πως η κούκλα αποτελεί μια κίνηση σε ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η Αμάλ έχει τη μορφή μιας 9χρονης προσφυγόπουλας από τη Συρία που περιπλανιέται στην Ευρώπη διηγούμενη την ιστορία της και ψάχνοντας τη μητέρα της.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ πολιτισμού «σε κίνηση» με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σινεμά, θέατρο, χορό, μουσική, συναυλίες, πρωτότυπες εικαστικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους από την αρχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter