Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης και αντισυγκέντρωσης

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης και αντισυγκέντρωσης

Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης και αντισυγκέντρωσης που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και περίπου δυόμιση μήνες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Κεντρικό αίτημα της συγκέντρωσης είναι η άμεση απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, των δυο στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παράνομα βρίσκονται έγκλειστοι, καθώς και η παύση κάθε ανιστόρητης διαπραγμάτευσης που εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την πρωτοβουλία παίρνει η νεοσύστατη πατριωτική Κίνηση Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ, αποτελείται από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, αθλητές, ομογενείς, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, δημάρχους, εργάτες του μόχθου, ακτιβιστές, δημοσιογράφους, νομικούς, γιατρούς, ομογενείς , εκπροσώπους Πολιτιστικών Ενώσεων, Παμμακεδονικών, Παμπελοποννησιακών, Πανθεσσαλικών, Παγκυπριακών, Αγροτικών, Ενώσεων, Συλλόγους Γυναικών, Εκπροσώπους ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων, συνταξιούχων, πολυτέκνων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων.

Αντισυγκέντρωση

Την ίδια στιγμή, στο Σύνταγμα πραγματοποιείται μία διεθνής αντιφασιστική συγκέντρωση – αντισυγκέντρωση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) μαζί με άλλες διεθνιστικές/αντιφασιστικές οργανώσεις στη σύναξη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Στο κάλεσμα αναφέρουν: «Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός παραμένουν τα ισχυρά όπλα της ακροδεξιάς (…) Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία κάλυψε τον εμπρησμό της Libertatia. Αντίστοιχα, αυτό της Μυτιλήνης για τους Έλληνες στρατιωτικούς λειτούργησε ως ορμητήριο για το πογκρόμ που στήθηκε στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες. Κάποια κομμάτια της ακροδεξιάς ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη σύναξη στην πλατεία Συντάγματος στις 13 του Μάη. Δεν θα αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο να στηθεί επιχειρησιακός χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα αφήσουμε τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου του ’11-’13 να νομίζουν πως έχουν την παραμικρή πιθανότητα να ξαναβγούν στο φως της ημέρας».

Φωτο αρχείου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter