Απροστάτευτες αφήνουν τις Κυκλάδες – Μεταφέρουν τον μοριακό αναλυτή από τη Σύρο στην Αθήνα

Απροστάτευτες αφήνουν τις Κυκλάδες – Μεταφέρουν τον μοριακό αναλυτή από τη Σύρο στην Αθήνα

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Αττική έχει πανικοβάλει το υπουργείο Υγείας. Τι υποστηρίζει η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

Ετσι καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας προσπαθεί με απεγνωσμένες κινήσεις να δείξει ότι δείξει ότι πραγματοποιούνται πολλά τεστ στην Αττική. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ Σύρου που δημοσιεύει το cyclades24.gr απομακρύνεται ο μοριακός αναλυτής από το Νοσοκομείο Σύρου και μεταφέρεται στην Αθήνα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της πρωτεύουσας αφήνοντας όμως απροστάτευτες τις Κυκλάδες σε μια περίοδο που ο τουρισμός βρίσκεται στο peak του, σε μια χρονιά που θεωρείται χαμένη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Σύρου αναφέρει

«Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η προχειρότητα της Κυβέρνησης όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας για την ουσιαστική θωράκιση των νησιωτών και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 Ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά πανελλαδικά και στις Κυκλάδες ειδικότερα και εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα σε πολλά νησιά, η 2 ΔΥΠΕ αποφάσισε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ο μοριακός αναλυτής για εξέταση Covid19 που πρόσφατα εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Η απόφαση αυτή αποδυναμώνει το μοναδικό νοσοκομείο των Κυκλάδων, στερώντας τη δυνατότητα διεξαγωγής μοριακών τεστ σε μεγάλη κλίμακα που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο της Σύρου αλλά και των υπόλοιπων νησιών.

Λειτουργώντας αποσπασματικά και χωρίς κανένα σχεδιασμό αφήνει τα νησιά σε δεύτερη μοίρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στιγμή μάλιστα που με το άνοιγμα των συνόρων χωρίς συστηματική διενέργεια τεστ στους εισερχόμενους, χωρίς καμία μαζική ιχνηλάτηση, για να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών, έχει δημιουργήσει μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση στα νησιά, σχετικά με τη διασπορά της νόσου.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά πως η Κυβέρνηση τονίζει την ατομική ευθύνη η οποία προφανώς είναι σημαντική αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να κρύψει την κρατική ευθύνη στη θωράκιση του λαού από την πανδημία. Μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα για ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, αποφασιστική αύξηση των κλινών ΜΕΘ, μαζικά και τακτικά τεστ στους υγειονομικούς και τον γενικό πληθυσμό, υγειονομική επιτήρηση των θετικών κρουσμάτων σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας.

Η Κομματική Οργάνωση Σύρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρώτοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πανδημίας, τους νησιώτες και τους τοπικούς φορείς να αντιδράσουν στη μετακίνηση του αναλυτή σε άλλο νοσοκομείο, να μη δεχτούν την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να διεκδικήσουν μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Κ.Ο. Σύρου ΚΚΕ»

Τι υποστηρίζει η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου αναφέρει σχετικά με τη μεταφορά του μοριακού αναλυτή από το νοσοκομείο της Σύρου στην Αθήνα:

«Σχετικά με την απεγκατάσταση του μοριακού αναλυτή (PCR) από το Γ.Ν. Σύρου «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, με ό,τι αυτή συνεπάγεται:

Ο μοριακός αναλυτής, που εγκαταστάθηκε και λειτούργησε από 3-8-2020, έως σήμερα στο νοσοκομείο, έχει δυνατότητα επεξεργασίας 96 δειγμάτων ανά 7ωρο.

Στο χρονικό διάστημα λειτουργίας του (16 ημέρες), πραγματοποιήθηκε έλεγχος μόνο 235 δειγμάτων. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η δυνατότητα του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι πολλαπλάσια των αναγκών του Γ.Ν. Σύρου.

Προκειμένου να καλυφθούν αυξημένες ανάγκες του λεκανοπεδίου Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη ότι διανύουμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο της θερινής περιόδου και ενόψει πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του συγκεκριμένου αναλυτή στο μικροβιολογικό τμήμα του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», που είναι νοσοκομείο αναφοράς COVID-19.

Το εργαστήριο του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» εξυπηρετεί τις ανάγκες εξέτασης δειγμάτων ύποπτων κρουσμάτων από το σύνολο της 2ης Υ.ΠΕ. καθώς επίσης και θα διενεργεί τον υποχρεωτικό έλεγχο των υγειονομικών υπαλλήλων, που επιστρέφουν από την θερινή τους άδεια.

Ταυτόχρονα, δρομολογήθηκε η αντικατάσταση του αναλυτή του Γ.Ν. Σύρου από άλλον αναλυτή, με δυνατότητα επεξεργασίας 4 δειγμάτων ανά 50΄, ο οποίος μεταφέρεται σήμερα από το Γ.Ν. Ρόδου, θα βρίσκεται στο νοσοκομείο της Σύρου αύριο Πέμπτη 20-8-2020 και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Γ.Ν. Σύρου.

Οι ανάγκες του Γ.Ν. Ρόδου εξυπηρετούνται πλήρως με δύο μοριακούς αναλυτές, που συνεχίζουν να λειτουργούν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου.

Επομένως, δεν τίθεται θέμα ανάγκης αποστολής δειγμάτων στην Αθήνα και επιπλέον δεν στοιχειοθετείται οποιαδήποτε ενέργεια αποδυνάμωσης του νοσοκομείου Σύρου, που πρόσφατα στελεχώθηκε και ενισχύθηκε με προσλήψεις ιατρικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΙΛΟΣ»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter