ΑΠΘ: Επίθεση αστυνομικών χωρίς διακριτικά σε συνεργάτη του Documento (Videos)

ΑΠΘ: Επίθεση αστυνομικών χωρίς διακριτικά σε συνεργάτη του Documento (Videos)
Photo credit: Twitter

Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας καταγράφηκε έξω από την είσοδο του ΑΠΘ, με μέλη της ομάδας Ζ να τραμπουκίζουν τον Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη, συνεργάτη του Documento, με έναν εξ αυτών να τον πιάνει από τον λαιμό, όπως καταγγέλλει ο ίδιος.

Ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, επισημαίνει ότι την ώρα που έβγαζε βίντεο κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού, αστυνομικός τον έπιασε από το λαιμό, καλώντας τον με φωνές και απειλές φύγει από το σημείο. Ο δημοσιογράφος ζητούσε επιτακτικά τα διακριτικά του αστυνομικού, ο οποίος του απαντούσε… βρίζοντάς τον.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media από το περιστατικό, όταν ο δημοσιογράφος ζήτησε τα στοιχεία του ανθρώπου που του επιτέθηκε, όχι μόνο δεν έλαβε απάντηση αλλά δέχθηκε και εξύβριση από άλλους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την είσοδο του ΑΠΘ και δεν επέτρεπε σε κανέναν να μπει στο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα όταν κάποια άτομα προσπάθησαν να μπουν μέσα στον χώρο εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.

πηγή video: Αρετή Τασούλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός που τραμπούκισε τον δημοσιογράφο δεν είχε εμφανή τα διακριτικά νούμερα που οφείλει να έχει, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter