ΑΠΘ: «Μπλόκο» με… συνοπτικές διαδικασίες στη σίτιση χιλιάδων φοιτητών εν μέσω εξεταστικής

ΑΠΘ: «Μπλόκο» με… συνοπτικές διαδικασίες στη σίτιση χιλιάδων φοιτητών εν μέσω εξεταστικής

Οργή και πολλά ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του ΑΠΘ να κλείσει την κεντρική λέσχη, στερώντας τη δυνατότητα πρόσβασης χιλιάδων φοιτητών στη δωρεάν σίτιση. Μάλιστα, η εν λόγω ενέργεια, έλαβε χώρα εν μέσω εξεταστικής περίοδο, κι ενώ οι περισσότεροι φοιτητές, μαζί με τις οικογένειές τους δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να καλύψουν ακόμα και τα βασικά έξοδα διαβίωσης.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος αποφάσισε να βάλει «στοπ» και στη λειτουργία της λέσχης στις Εστίες, μέρος όπου διαμένουν εκατοντάδες φοιτητές.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ προχώρησαν σε κινητοποιήσεις το μεσημέρι της Δευτέρας, ζητώντας την επαναλειτουργία της κεντρικής λέσχης, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά τους έγινε… κρυφά, με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση για τη διακοπή της πρόσβασης από την 1η Ιουλίου.

«Υπήρξε μόνο μία αφισοκολλημένη ανακοίνωση έξω από τη Λέσχη μία ημέρα νωρίτερα. Ακόμα και οι εργαζόμενοι στη λέσχη ενημερώθηκαν μία ημέρα πριν», αναφέρει η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων, σημειώνοντας επίσης: «Αυτό δείχνει τον φόβο της πρυτανείας και της κυβέρνησης για τυχόν αντιδράσεις που θα προκύψουν, ειδικά από τη στιγμή που η φτώχεια και η ακρίβεια τσακίζουν χιλιάδες φοιτητές και η δωρεάν σίτιση αποτελεί για πολλούς προϋπόθεση για να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Η φοιτητική κοινότητα του ΑΠΘ, μέσω της κινητοποίησής της, υπερτόνισε την ανάγκη για επαναλειτουργία των δύο λεσχών από τώρα αλλά και για όλο τον χρόνο, παρέχοντας δωρεάν σίτιση για όλους με επαρκές φαγητό και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε αυτές, σημειώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι παραστάσεις διαμαρτυρίας μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter