ΑΠΘ: Οι φοιτητές απαντούν στο γαλάζιο αφήγημα της τρομολαγνείας – Συνέντευξη Τύπου στον κλοιό των ΜΑΤ

ΑΠΘ: Οι φοιτητές απαντούν στο γαλάζιο αφήγημα της τρομολαγνείας – Συνέντευξη Τύπου στον κλοιό των ΜΑΤ

Με την κυβέρνηση να επιμένει στην εμμονή της με την τρομολαγνεία και την διάχυση του δόγματος νόμου και τάξης να συνεχίζει να αποτελεί νούμερο ένα θέμα στην πολιτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, η αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ την Παρασκευή ήταν ακόμα ισχυρότερη από τις προηγούμενες μέρες, καθώς τους ένοπλους αστυνομικούς συνόδευε όχημα Αύρας.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν μάλιστα συνέντευξη Τύπου παρουσία των αστυνομικών υπογραμμίζοντας τον προσχηματικό τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση το αφήγημα περί ασφάλειας εντός του πανεπιστημιακού χώρου, επιστρατεύοντας την ρητορική περί άκρων και «μπαχαλάκηδων» προκειμένου να πραγματοποιήσει το γαλάζιο όνειρο των αστυνομοκρατούμενων και ιδιωτικοποιημένων σχολών, οι οποίες πλέον μετατρέπονται από πεδία δημοκρατίας σε πεδία δόξης λαμπρά για την έξυπνη επιχειρηματικότητα του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων μαζί με καθηγητές τους αναφέρθηκαν στις επιθέσεις που δέχτηκαν τα μπλοκ τους και στις αναίτιες προσαγωγές που έλαβαν χώρα στα πλαίσια του οργίου αστυνομικής βίας που επικρατεί της τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Ένας εκ των εκπροσώπων δεν δίστασε να αναφερθεί στα προσωπικά του βιώματα αναφορικά με την αστυνομική βία που υπέστη και την εμπειρία της άδικης προσαγωγής του.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις στοχοποιήσεις προσωπικού χαρακτήρα που πραγματοποιούνται από πλευράς των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζοντας πως τόσο ο ίδιος υπήρξε θύμα αστυνομικής βίας και άδικης προσαγωγής πάνω από μια φορά, αλλά και πως ο φοιτητής που τραυματίστηκε στο κεφάλι στα γεγονότα της Πέμπτης είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο από το ποίο μάλιστα εξήλθε με κολάρο στα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν δύο βδομάδες πριν.

 

Πηγή πληροφοριών: GrTimes, Εφημερίδα Μακεδονία

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter