Απώλεια 90.000 ευρώ από τον ΔΣΑ

Απώλεια 90.000 ευρώ από τον ΔΣΑ

Φτερά έκαναν από το χρηματοκιβώτιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 90 χιλιάδες ευρώ, απώλεια που όπως σημειώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου -κατόπιν ενημέρωσης από το προεδρείο-, διαπιστώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2017. Τα χρήματα είχαν αναληφθεί σύμφωνα με πληροφορίες το καλοκαίρι για να αγοραστούν γραμμάτια και ένσημα. Τα ένσημα που αγοράστηκαν ήταν αξίας 10 χιλιάδων ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα που απωλέστηκαν είχαν μπει στο χρηματοκιβώτιο.

Στην ανακοίνωση του ΔΣΑ δεν αναφέρεται σε ποιόν στρέφονται οι υποψίες για αυτή την απώλεια, ούτε πως αυτή συνέβη, αλλά υπογραμμίζεται πως μετά από την υποβολή σχετικής υπηρεσιακής αναφοράς, η ΓΑΔΑ διενεργεί αστυνομική προανάκριση, ενώ ο Σύλλογος κατέθεσε μήνυση στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ το Δ.Σ. του ΔΣΑ αναμένεται να αποφασίσει στην προσεχή συνεδρίασή του για την άσκηση πειθαρχικών διώξεων, βάσει και του πορίσματος της ΕΔΕ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας που συνεδρίασε σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2017, ενημερώθηκε από το Προεδρείο , για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου, η οποία διαπιστώθηκε στις 5/9/2017 καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΔΣΑ.

Αμέσως μετά την υποβολή σχετικής υπηρεσιακής αναφοράς για το συμβάν, στις 6/9/2017, ειδοποιήθηκε η ΓΑΔΑ από κλιμάκιο της οποίας διενεργείται αστυνομική προανάκριση.

Παράλληλα κατατέθηκε, αυθημερόν, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Επίσης παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Το Δ.Σ του ΔΣΑ , συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ καθώς και την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter