Αράχωβα: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Όλιβερ δείχνουν «γνωστό πρόσωπο» (Video)

Αράχωβα: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Όλιβερ δείχνουν «γνωστό πρόσωπο» (Video)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζωοφιλικών οργανώσεων στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την άγρια κακοποίηση του χάσκι ΌΛιβερ στην Αράχωβα, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 (EUROKINISSI)

Νέα στοιχεία για το θάνατο -τη «δολοφονία» του Όλιβερ – του χάσκι που βρήκε τραγικό θάνατο στην Αράχωβα και απασχόλησε το πανελλήνιο έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του OPEN.

Όπως αναφέρεται, έχει γίνει σχετική καταγγελία στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, ενώ η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου αναφέρει ότι «έστειλαν το Ανθρωποκτονιών στην Αράχωβα για να κλείσει την υπόθεση επειδή πρόκειται για μεγάλο όνομα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαφορετικά άτομα κατέθεσαν στο ανθρωποκτονιών και στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ότι δέχτηκαν τηλεφώνημα από γυναίκα που υποστήριξε ο Όλιβερ χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από γνωστό πρόσωπο στην κοινωνία της Αράχωβας. «Είδε τον Όλιβερ να ζευγαρώνει με ένα από τα δικά του κυνηγόσκυλα. Πήρε ένα φτυάρι και άρχισε να το χτυπάει επανειλημμένως στην πλάτη για να σταματήσει η πράξη και να ξεκολλήσουν τα δύο ζώα. Όταν διαπίστωσε ότι δεν πέτυχε αυτό που ήθελε, πήρε ένα αιχμηρό εργαλείο και την έβαλε στον πρωκτό του χάσκι», φέρεται να ανέφερε η καταγγέλλουσα, υποστηρίζοντας ότι έτσι κάνουν οι τσοπάνηδες από την περιοχή που κατάγεται ο δράστης για να ξεκολλήσουν τα ζώα που ζευγαρώνουν.

Πρόσωπο που κατέθεσε στις αρχές είπε ότι το άτομο που φέρεται να χτύπησε και να τραυμάτισε μέχρι θανάτου τον Όλιβερ κατάγεται όντως από την συγκεκριμένη περιοχή που ανέφερε η μάρτυρας. Σύμφωνα με καταγγελίες το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε κάνει παράπονα για τον Όλιβερ, λέγοντας στον κηδεμόνα του να τον μαζέψει για να μην ζευγαρώνει με τα δικά του σκυλιά.

«Για εμάς ήταν μια μαρτυρία που θα έπρεπε να εξεταστεί πάρα πολύ σοβαρά. Δεν γίνεται οι αρχές να βρίσκουν τους πάντες και να μην μπορούν να βρουν τον δολοφόνο του Όλιβερ» είπε η Μάρθα Πουλτίδου.

Την ίδια ώρα φιλόζωοι καταγγέλλουν ότι όσοι μιλούν για δολοφονία του Όλιβερ, στοχοποιούνται . Όπως λένε υπάρχουν περιστατικά στα οποία αστυνομικοί της περιοχής κάνουν τα στραβά μάτια σε κακοποιήσεις και δολοφονίες ζώων.

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα που εξέτασε τον Όλιβερ όσο ήταν εν ζωή, εμμένει στην άποψή της ότι το χάσκι κακοποιήθηκε και μάλιστα από ανθρώπινο παράγοντα, διαφωνώντας με την έκθεση του πραγματογνώμονα. Παράλληλα απέκλεισε εντελώς να υπάρχει αγέλη σκύλων. Σημείωσε επίσης πως υπήρχε και κάταγμα μια πλευράς που φάνηκε στην νεκροτομή η οποία δεν αναφέρθηκε πουθενά στην έκθεση του πραγματογνώμονα.

«Προσωπικά έχω δώσει τη συγκεκριμένη μαρτυρία στο Ανθρωποκτονιών. Έχω ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα που δεν εξετάστηκαν ποτέ, παρόλο που υπήρξε παρέμβαση και του Εφέτη (…) Και πάλι δεν γίνεται τίποτα» επισήμανε η κ. Πουλτίδου, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατήγγειλε ότι το Ανθρωποκτονιών «πήγε για να κλείσει την υπόθεση».

«Μόλις πήγε, την επόμενη μέρα ξεκίνησε το παραμύθι της αγέλης» είπε. Ερωτώμενη για ποιο λόγο να το κάνουν αυτό απάντησε «για να κλείσει η υπόθεση και να τελειώνουν» καθώς πρόκειται για κάποιο άτομο που έχει κύρος στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα έχει καταθέσει όλα αυτά, ωστόσο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, ενώ πρόσθεσε ότι για οποιαδήποτε έρευνα είναι πια «πολύ αργά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter