Αραχωβίτης: Ανησυχία για κινδύνους δραστηριοτητών δεξαμενόπλοιων στον κόλπο Λακωνίας

Αραχωβίτης: Ανησυχία για κινδύνους δραστηριοτητών δεξαμενόπλοιων στον κόλπο Λακωνίας
Φωτογραφία αρχείου: Robert F. Bukaty για το ΑΡ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφήμων, Σταύρος Αραχωβίτης, «για τις δραστηριότητες εντός του Λακωνικού κόλπου και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν», επισυνάπτοντας ρεπορτάζ γερμανικού καναλιού το οποίο ερευνά το θέμα και φιλοξενεί δηλώσεις του.

Δηλώσεις του συμπεριλαμβάνονται στους προβληματισμούς του γερμανικού κρατικού καναλιού ZDF σχετικά με τις δραστηριότητες δεξαμενόπλοιων στον συγκεκριμένο κόπλο, όπως περιγράφονται σε ρεπορτάζ που ο Σταύρος Αραχωβίτης παραθέτει με επερώτηση του.

«Με αφορμή την κοινοβουλευτική ερώτηση που καταθέσαμε για τις δραστηριότητες εντός του Λακωνικού κόλπου και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν, το Γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF πραγματοποίησε και παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Τρίτη 16 Αυγούστου», αναφέρει σε δήλωσή του.

«Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται οι ανησυχείς αλιέων, ξενοδόχων, περιβαλλοντικών οργανώσεων. Γίνεται αναλυτική καταγραφή της διαδικασίας μεταφόρτωσης πετρελαίου ship to ship operation (StS) που πραγματοποιείται.

Στην κάμερα του γερμανικού καναλιού αναλύω τους κινδύνους για τον Λακωνικό κόλπο που περιλαμβάνει προστατευόμενες περιοχές NATURA σε Ελαφόνησο, εκβολές του Ευρώτα και Μάνη», υπογραμμίζει στην ίδια ανακοίνωση.

«Οι τοπικές αρχές, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι τοπικοί φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να πάρουν θέση. Ένα ενδεχόμενο ατύχημα μέσα στον κλειστό κόλπο με την αργή ανανέωση υδάτων θα σημάνει περιβαλλοντική καταστροφή. Στο σύνδεσμο θα βρείτε το ρεπορτάζ και την παρέμβασή μου», κλείνει την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter