Αραχωβίτης σε Documento: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «αφήνει ξεκρέμαστους» δεκάδες πρόσφυγες στη Σπάρτη

Αραχωβίτης σε Documento: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «αφήνει ξεκρέμαστους» δεκάδες πρόσφυγες στη Σπάρτη

Ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ επιρρίπτει με δηλώσεις του στο documentonews.gr o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης για το πρόβλημα στέγασης δεκάδων προσφύγων στην Σπάρτη.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των δεκάδων προσφύγων που φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο – δομή «Sparta Inn», στην Σπάρτη καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο.

Οι πρόσφυγες είχαν εγκατασταθεί εκεί στα πλαίσια του προγράμματος «Filoxenia», αλλά την Τρίτη (2/3) η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου ζήτησε ο χώρος να αδειάσει καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Πρόσφυγες καλούνται να εγκαταλείψουν τη δομή – ξενοδοχείο στη Σπάρτη

Όπως είπε στο documentonews.gr o κ. Αραχωβίτης, μέσω του προγράμματος Filoxenia που έληξε στις 28 Φλεβάρη, φιλοξενούνταν σε δομή της Σπάρτης περίπου 75 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Όμως το υπουργείο γνώριζε πολύ καλά ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή έπρεπε να έχει εφοδιάσει όλους τους ανθρώπους αυτούς με τα ταξιδιωτικά έγγραφα που δικαιούνται.

«Η ημερομηνία πέρασε, το πρόγραμμα έληξε, οι άνθρωποι δεν εφοδιάστηκαν τα έγγραφά τους και δεν υπήρξε καμία μέριμνα για το πού θα μείνουν και τι θα φάνε οικογένειες με μικρά παιδιά από την 1η του Μάρτη και μετά. Πολίτες της Σπάρτης με προσφορές από όλη τη Λακωνία ανέλαβαν τη σίτιση τους και τις πρώτες τους ανάγκες. Σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζουν συγχαρητήρια. Από το βράδυ της Τετάρτης φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο που παραχώρησε ο Δήμος Σπάρτης. 

Τις πρώτες τους ανάγκες στηρίζουν η Περιφέρεια, ο Δήμος αλλά κυρίως αλληλέγγυοι πολίτες της Σπάρτης. Το υπουργείο, παρόλο που έχει πολλαπλώς ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν έχει ενεργήσει ώστε να βρεθεί μία ανθρώπινη λύση και φέρει απόλυτη την ευθύνη. Ελπίζουμε τουλάχιστον η ομηρία αυτών των ανθρώπων να λήξει σύντομα» – υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter