Αρβανίτης στη LIBE: Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη νοθεύουν το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα (Video)

Αρβανίτης στη LIBE: Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη νοθεύουν το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα (Video)

Το θέμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, και συγκεκριμένα την περίπτωση των απειλών, της πειθαρχικής δίωξης αλλά και της προσπάθειας να παραμεριστεί νομοθετικά η εισαγγελέας Τουλουπάκη, ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης της πρώτης Ετήσιας Έκθεσης για το Κράτος Δικαίου στα Κράτη-Μέλη της ΕΕ.

Ο Κ. Αρβανίτης, στην παρέμβασή του κατά την συζήτηση της πρώτης ετήσιας έκθεσης για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στις χώρες της ΕΕ, αναφέρθηκε στις επισημάνσεις της έκθεσης για τη χώρα μας, και συγκεκριμένα για τα ζητήματα ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ελέγχου της διαφθοράς και διασφάλισης της διαφάνειας για την ιδιοκτησία των ΜΜΕ.

Ο Κώστας Αρβανίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις περιπτώσεις διώξεων κατά ανεξάρτητων ερευνητών δημοσιογράφων, που επιχειρείται να δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την ερευνητική δημοσιογραφία στη χώρα μας.

Τέλος, επεσήμανε με έμφαση την ιδιαίτερη περίπτωση της Εισαγγελέως Τουλουπάκη, μιας δικαστικής λειτουργού η οποία υφίσταται απειλές και διώξεις με αφορμή όχι άλλη από αυτήν την ίδια την άσκηση των καθηκόντων της, καθήκοντα που αφορούν φυσικά το πολύκροτο σκάνδαλο Novartis και τη διερεύνησή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter