Άρειος Πάγος: 15 αντεισαγγελείς ζητούν ολομέλεια για τα όρια συνταξιοδότησης

Άρειος Πάγος: 15 αντεισαγγελείς ζητούν ολομέλεια για τα όρια συνταξιοδότησης

Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζητούν, με γραπτό αίτημά τους προς την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, 15 αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου, για το θέμα της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο, το οποίο υπογράφουν 15 από τους συνολικά 17 υπηρετούντες αντεισαγγελείς στον Άρειο Πάγο, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαία η σύγκληση και της δικής τους Ολομέλειας για ένα τόσο κρίσιμο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συναδέλφους τους, εισαγγελείς και δικαστές.

Επίσης, σημειώνουν ότι το θεσμικό ζήτημα ήρθε στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες και δεν είχε απασχολήσει επί πολλές δεκαετίες εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς.

Μετά από αυτήν τη σχεδόν ομόφωνη κίνηση των ανωτάτων εισαγγελέων, που δίνουν το δικό τους στίγμα στο συγκεκριμένο θέμα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η έκφραση της γνωμοδότησης του ανωτάτου εισαγγελικού κλάδου της χώρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter