Άρειος Πάγος: Αναίρεση κατά της αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη Πατέλη

Άρειος Πάγος: Αναίρεση κατά της αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη Πατέλη

Την άσκηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργου Πατέλη ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωϋσίδης.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είχε κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη ο οποίος έχει καταδικαστεί Πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η πλευρά του Πατέλη είχε επικαλεστεί ψυχολογικά θέματα του παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Διαβάστε επίσης: Πώς η αποφυλάκιση Πατέλη ναρκοθετεί την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή

Ωστόσο μετά την αποφυλάκιση υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασιλείου Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει να διαβιβαστεί το σκεπτικό της απόφασης προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί η άσκηση αναίρεσης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωϋσίδης μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης και ζήτησε την αναίρεσή της, η οποία θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα.

Σε περίπτωση που και οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί συνταχθούν με την εισαγγελική θέση, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει πίσω στο πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, που με διαφορετική σύνθεση θα κρίνει από μηδενική βάση το αίτημα του κατηγορούμενου.

Διαβάστε επίσης: Αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης Γιώργος Πατέλης πυρηνάρχης της Νίκαιας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter