Άρειος Πάγος: Απορριπτική η πρόταση του Εισαγγελέα στο αίτημα αναίρεσης του Κώστα Πάσσαρη

Άρειος Πάγος: Απορριπτική η πρόταση του Εισαγγελέα στο αίτημα αναίρεσης του Κώστα Πάσσαρη

Απορριπτική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αναφορικά με το αίτημα αναίρεσης που είχε καταθέσει μέσω του συνηγόρου του ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης σε βάρος της καταδικαστικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών. Με αυτή ο Κώστας Πάσσαρης είχε καταδικαστεί χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε συνολική ποινή τεσσάρων ισοβίων και 49 χρόνων κάθειρξης, για τέσσερις ανθρωποκτονίες με πρόθεση, επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, τρείς ληστείες κατά συρροή κλπ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα 9 Δεκεμβρίου του 2020 έπειτα από αναβολή που είχε δοθεί στις 18 Νοεμβρίου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην πρόταση του ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα του Κώστα Πάσσαρη καθώς όπως ανέφερε «οι λόγοι της αίτησης αναίρεσης είναι αβάσιμοι». Στην αίτησή αναίρεσης ο Κώστας Πάσσαρης υποστήριζε ότι δεν του επετράπη να παραστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, καθώς επίσης και ότι δεν του είχαν δοθεί τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης.

Ο ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, εκπροσωπώντας ως πολιτική αγωγή την οικογένεια του Δ. Αλεβιζόπουλου, κατά την αγόρευσή του τόνισε για ποιο λόγο οι δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Πάσσαρη ουδέποτε έλαβαν χώρα, ζητώντας την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης. Κατά την άποψή του, ανεπίτρεπτα αυτή τη στιγμή ο Πάσσαρης επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα παραβιάσεων δικαιωμάτων. Τα πραγματικά και μόνα θύματα σε αυτή την υπόθεση είναι οι οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων που επί 20 χρόνια ζουν στην ορφάνεια των δικών τους ανθρώπων, ζητώντας με μεγάλη καθυστέρηση δικαίωση και δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης ζήτησε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του Κώστα Πάσσαρη, καθώς όπως υποστήριξε επανειλημμένα ο πελάτης του είχε ζητήσει να έρθει να δικαστεί αυτοπροσώπως στην Ελλάδα κάτι που όμως δεν κατέστη εφικτό.

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση η οποία όμως θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς σε περίπτωση που η αναίρεση γίνει δεκτή, η δίκη θα επαναληφθεί στο Εφετείο με κίνδυνο παραγραφής και μείωσης της ποινής που έχει επιβληθεί στον Κώστα Πάσσαρη. Κάτι που όμως ο συνήγορός του Ανδρέας Ταγαράκης υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι δεν ισχύει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter