Άρειος Πάγος: Δικαίωσε τη σύζυγο και τα παιδιά του Νίκου Δασκαλαντωνάκη

Άρειος Πάγος: Δικαίωσε τη σύζυγο και τα παιδιά του Νίκου Δασκαλαντωνάκη

Οριστικό τέλος στη δικαστική διαμάχη που είχε ανοίξει στο εσωτερικό της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη έβαλε ο Άρειος Πάγος επικυρώνοντας απόφαση του Εφετείου το οποίο τελεσίδικα αναγνώριζε ως πραγματικούς μετόχους των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, τη σύζυγο και τα παιδιά του ιδρυτή του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη.

Ο ενδοοικογενειακός «εμφύλιος» ξεκίνησε ουσιαστικά το 2010, όταν με αφορμή διαφωνίες που είχαν προκύψει για την αναδιάρθρωση του δανεισμού του Ομίλου, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης άσκησε ενώπιον του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητούσε να τεθούν υπό δικαστική μεσεγγύηση οι προσωρινοί τίτλοι μετοχών όσων εταιρειών έχουν εκδώσει τίτλους μετοχών, να απαγορευθεί στη σύζυγο και τα παιδιά του να συμμετέχουν και να ψηφίζουν στις γενικές συνελεύσεις των εταιρειών του Ομίλου.

Είχε προηγηθεί το ίδιο έτος η κατάθεση αγωγής κατά της πρώην συζύγου του, των παιδιών του και είκοσι ενός εταιρειών του Ομίλου με την οποία ο κ. Δασκαλαντωνάκης ισχυριζόταν, ότι η συμμετοχή των υπολοίπων μελών της οικογένειας στις εταιρείες του Ομίλου ήταν εικονική ή σύμβαση εντολής ή δωρεάς προς τα παιδιά του και ότι εκείνος ήταν ο κύριος του 100% των μετοχών των εταιρειών. Η αγωγή του Νίκου Δασκαλαντωνάκη έγινε αρχικώς δεκτή από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το οποίο έκρινε ότι τα παιδιά και η σύζυγός του ήταν εντολοδόχοι του και όχι πραγματικοί μέτοχοι.

Αντιθέτως το Εφετείο Χανίων στο οποίο προσέφυγαν τα παιδιά και η σύζυγος του κ. Δασκαλαντωνάκη απέρριψε την αγωγή στο σύνολό της κρίνοντας ότι πράγματι η Πόπη, ο Γιάννης και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη ήταν ανέκαθεν και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να είναι οι πραγματικοί κύριοι των μετοχών τους και των προσωρινών τίτλων τους. Κατά της απόφασης του Εφετείου Κρήτης ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης άσκησε αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου. Το ανώτατο δικαστήριο ωστόσο επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου, αναγνωρίζοντας αμετάκλητα πια τον Γιάννη, την Τίνα και τη μητέρα τους Πόπη ως πραγματικούς μετόχους των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη.

Ο συνήγορος των παιδιών και της συζύγου του κ. Δασκαλαντωνάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Πλέον και με την βούλα του Αρείου Πάγου η σύζυγος και τα παιδιά του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, Γιάννης και Τίνα, είναι πραγματικοί μέτοχοι εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη και όχι εικονικοί ή εντολοδόχοι, όπως ανεπιτυχώς προσπάθησε να τους εμφανίσει ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης. Για μία ακόμα φορά εκφράζω την ευχή με συναινετικό τρόπο η οικογένεια να βρει λύση. Αν κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του Ρεθύμνου, κόντρα στην πρόσφατη ετυμηγορία του Αρείου Πάγου, θα επιτύχουν να απομειώσουν το ποσοστό των μετοχών των εντολέων μου, που κατέχουν το 60% εταιρειών του Ομίλου, θα αποτύχουν παταγωδώς, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει Δικαιοσύνη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter