Άρειος Πάγος: Με εισαγγελική παρέμβαση αναζητείται ο εκδότης Κουσουλός μετά τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων σε εφημερίδα

Άρειος Πάγος: Με εισαγγελική παρέμβαση αναζητείται ο εκδότης Κουσουλός μετά τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων σε εφημερίδα

Να συλληφθεί ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ στο ρεπορτάζ», Πέτρος Κουσουλός, επιχειρήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που δόθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσίευση εγγράφων στην εφημερίδα τα οποία έφεραν πάνω την ένδειξη “απόρρητο” ή “άκρως απόρρητα”, αποτελούν ωστόσο αναπόσπαστο στοιχείο του ρεπορτάζ.

Τα έγγραφα, αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι η αποκαλυπτική δημοσιογραφία βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης την ώρα που οι δημοσιογράφοι κάνουν απλώς τη δουλειά τους ως οφείλουν.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης που βρέθηκε και ο ίδιος πρόσφατα ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis και στη συνέχεια αθωώθηκε σχολιάζει:

«Είναι απαράδεκτο να αναζητείται ο δημοσιογράφος @PKousoulos στα πλαίσια του αυτοφώρου επειδή δημοσίευσε έγγραφα από δικογραφία με καταγραφές της ΕΥΠ. Αυτή είναι η δουλειά του δημοσιογράφου, να δημοσιεύει. Και αυτό ακόμη και αν ο Κουσουλός χρησιμοποίησε τα στοιχεία διαστρεβλωτικά»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter