Αρείος Πάγος: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πληρώσει 11 εκατ. ευρώ για τα κλεμμένα Κοσκωτά – Τι είχε αποκαλύψει το HotDoc

Αρείος Πάγος: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πληρώσει 11 εκατ. ευρώ για τα κλεμμένα Κοσκωτά – Τι είχε αποκαλύψει το HotDoc

Όπως αποκαλύπτουν τα αθλητικά ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης η ΠΑΕ Ολυμπιακός ιδιοκτήτης της οποίας είναι σήμερα ο μεγαλοεφοπλιστής και μεγαλοεκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης έχασε τη μάχη στον Αρειο Πάγο για τις μεταγραφές που είχε πραγματοποιήσει πριν από 30 χρόνια ο Κοσκωτάς.

Υποχρεούται πλέον να καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο 11 περίπου εκατομμύρια ως αποζημίωση για τα κλεμμένα χρήματα της διοίκησης Κοσκωτά.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα που διέθετε καθώς το ποσό των χρημάτων που διεκδικούσε το Δημόσιο δεν είχε συμπεριληφθεί σε μια ρύθμιση της δεκαετίας του ’90.

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2014 στο τεύχος 66 το HotDoc είχε αποκαλύψει όλο το παρασκήνιο σχετικά με ότι συνέβαινε μέχρι τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου δεκάδες χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, από τις συνακροάσεις για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, δεν περιέχουν μόνο στοιχεία για το τι συμβαίνει σε αυτό, αλλά και αποδεικτικά στοιχεία της διαπλοκής. Οι συνομιλίες αθλητικών παραγόντων με δικηγόρους, δημοσιογράφους, πολιτικά πρόσωπα, αποδεικνύουν το μέγεθος της διαφθοράς. Πόσο μάλλον όταν η παρέμβαση δεν αφορά το ποδόσφαιρο αλλά την πολιτική και την ανάδειξη κυβερνήσεων, για την οποία ο παράγοντας του ποδοσφαίρου φαίνεται να δίνει εντολές.

Συγκεκριμένα στο υλικό το οποίο έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ εμφανίζονται δικηγόροι να μιλάνε με παράγοντες ποδοσφαιρικής ομάδας και να τους διαβεβαιώνουν πως μέσω αρεοπαγίτη, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο του υπουργού δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και πρώην αρεοπαγίτη (την εποχή εκείνη ήταν υπουργός Εσωτερικών), θα εξασφαλίσουν την ευνοϊκή έκβαση της δίκης.

Οι παρακολουθήσεις ξεκινάνε μετά από καταγγελίες για στημένα παιχνίδια. Στις 26 Ιουνίου, το σύστημα συνακροάσεων καταγράφει συνομιλία μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και δικηγόρου ο οποίος τον ενημερώνει πως, σε δικαστική υπόθεση που έχουν, ο δικαστής Γεωργέλλης ανήκει στο περιβάλλον Αθανασίου, πράγμα το οποίο εμφανίζει ως θετική έκβαση. Πρόκειται για τον αρεοπαγίτη Γεώργιο Γεωργέλλη, ο οποίος πραγματικά είχε σχέση με την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση, για την οποία μιλάει ο δικηγόρος το καλοκαίρι του 2012 με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Βρέντζο, είναι μια αγωγή η οποία είχε εκδικασθεί από το Εφετείο του Πειραιά σε βάρος του Ολυμπιακού. Πρόκειται για αμαρτίες της περιόδου Γιώργου Κοσκωτά στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Ο Κοσκωτάς είχε χρησιμοποιήσει καταθέσεις των πελατών της Τράπεζας Κρήτης, την οποία διοικούσε, για να κάνει μεταγραφές στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για τις ιστορικές μεταγραφές του Λάγιος Ντέταρι και του Αγάπιου Καλταβερίδη. Μάλιστα για μέρος αυτών των χρημάτων, τα οποία χρωστούσε ο Ολυμπιακός στην Τράπεζα Κρήτης, είχε μπει  εγγυητής το Ελληνικό Δημόσιο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά. Δηλαδή, η καταβολή τους, αν δεν γίνει από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα γίνει από εμάς διά του υπουργείου Οικονομικών. Μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά, στην Τράπεζα Κρήτης μπήκε εκκαθαριστής, ο οποίος διεκδίκησε το ποσό που κατέβαλε η Τράπεζα δια του Κοσκωτά στον Ολυμπιακό για μεταγραφές.

Εντόκως το ποσό αυτό αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Το 2011, η αγωγή εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Πειραιά. Με την απόφασή του με αριθμό 567/2011, το Εφετείο αναγκάζει τον Ολυμπιακό να καταβάλει το ποσό στην τράπεζα. Ο Ολυμπιακός κατέφυγε στον Άρειο Πάγο και ζήτησε την αναίρεση της απόφασης. Ο κοριός της ΕΥΠ, λοιπόν, καταγράφει τη συνομιλία του δικηγόρου με τον Μαρινάκη και τον Βρέντζο, ενώ αναμένεται ο Άρειος Πάγος να αποφανθεί για την αναίρεση. Εισηγητής στην υπόθεση της αγωγής είναι ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Γεωργέλλης, ο οποίος, στις 26 Νοεμβρίου 2012, ολοκληρώνει την έκθεσή του προς το Τμήμα του Αρείου Πάγου που εκδικάζει την υπόθεση.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, ο Άρειος Πάγος, με εισηγητή και έναν από τους δικαστές τον Γεώργιο Γεωργέλλη, κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης και αναιρεί σε πολλά από τα σημεία της την απόφαση του Εφετείου Πειραιά. Στέλνει δηλαδή να δικαστεί εκ νέου η υπόθεση,

Διαβάστε το HotDoc με τις αποκαλύψεις για τον βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/12/11/5df126bb825e631a24646a55.pdf

Διαβάστε επίσης

Επίδειξη δύναμης Μαρινάκη σε Κυριάκο – Οπαδοί Ολυμπιακού έξω από τη Βουλή: «Κράτος δεν είναι ο πρωθυπουργός, κράτος είναι ο Ολυμπιακός»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter