Άρειος Πάγος: Με την κατάθεση Τόμπρα ξεκίνησε η ανάκριση για την υπόθεση της αποκαλούμενης «Καλογριτσιάδας»

Άρειος Πάγος: Με την κατάθεση Τόμπρα ξεκίνησε η ανάκριση για την υπόθεση της αποκαλούμενης «Καλογριτσιάδας»

Πρόκειται για τον οικονομολόγο που είχε εξεταστεί ως πρώτος μάρτυρας στην περιβόητη πλέον προανακριτική της Βουλής και είχε βάλει το λιθαράκι του για να καταρρεύσει το αφήγημα περί διαμεσολάβησης του τότε υπουργού ψηφιακής πολιτικής, Νίκου Παππά, ώστε να επιτευχθεί εικονική συναλλαγή του Χρήστου Καλογρίτσα με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να μετάσχει ο γνωστός και μη εξαιρετέος εργολάβος  στο διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι το επιχείρημα Καλογρίτσα, για τον δήθεν διαμεσολαβητή υπουργό, διατυπώθηκε σε μηνυτήρια αναφορά του την οποία αναγκάστηκε να υποβάλει λόγω σφοδρής δικαστικής αντιδικίας του με τον λιβανέζικο κολοσσό, που του ζητούσε πίσω τα χρήματα του.

Ήδη όμως από την προανακριτική της Βουλής αποδείχτηκε ότι τα περίφημα τρία εκατομμύρια κατέληξαν στις τσέπες του κ. Καλογρίτσα .

Το πουλόβερ της «Καλογριτσιάδας» είχε ήδη αρχίσει να ξηλώνεται από την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα και συγεκριμένα του κ.Τόμπρα με την εξέταση του οποίου έκανε  πρεμιέρα τώρα και η σχετική ανάκριση  από τον Άρειο Πάγο, που διερευνά την τυχόν διαπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από τον πρώην υπουργό.

Ο Κυριάκος Τόμπρας είχε ξεκαθαρίσει  εξεταζόμενος από την προανακριτική της Βουλής  πως ήταν ο μοναδικός διαμεσολαβητής ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο αθυρόστομος μάρτυρας μάλιστα είχε τότε παραπέμψει στα… απόκρυφα του Καράμπελα όταν ο πρόεδρος της επιτροπής Σταύρος Κελέτσης ανέγνωσε απόσπασμα της μήνυσης σύμφωνα με το οποίο ο Χρ. Καλογρίτσας ήταν σε ανοικτή γραμμή σε «ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο», ενώ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τη σχέση των Λιβανέζων μεγιστάνων με τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου.

Θυμηθείτε τον σχετικό διάλογο : 

Τόμπρας: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε τη CCC στην Ελλάδα.

Πλεύρης: Το ξέρουμε ποιος την έφερε.

Τόμπρας: Και τότε government friendly ήταν και επί Σαμαρά government friendly ήταν.

Πλεύρης: Πάντα είναι government friendly.

Τόμπρας: Και επί Μητσοτάκη government friendly είναι. Δεν εκπλήσσεστε…

Πλεύρης: Όχι, δεν εκπλήσσομαι.

«Παζάρια» με την άδεια

Ο Κυρ. Τόμπρας είχε αποκαλύψει ακόμη ότι ο Χρ. Καλογρίτσας παζάρευε (με παρακάλια κιόλας) την τηλεοπτική άδεια που είχε εξασφαλίσει με σειρά επιχειρηματιών, γεγονός που αποδόμησε  το αφήγημα της ΝΔ για το ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Καίριο πλήγμα στο επινόημα της ΝΔ αποδείχτηκε και το χειρόγραφο που κατέθεσε στην επιτροπή ο μοναδικός διαμεσολαβητής, το οποίο φέρει τις υπογραφές των Χρ. Καλογρίτσα και Σάμερ Χούρι. Το έγγραφο αποδεικνύει ότι δύο χρόνια μετά τον διαγωνισμό για τις άδειες ο εργολάβος αναγνώρισε την οφειλή του έναντι των Λιβανέζων.

Όπως διηγήθηκε ο Κυρ. Τόμπρας, το χειρόγραφο συντάχθηκε από τον ίδιο κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων στο σπίτι των Χούρι και υπογράφηκε πάνω στο χαλί του σαλονιού της πολυτελούς οικίας που διατηρούν οι Λιβανέζοι στα βόρεια προάστια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter