Άρειος Πάγος: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των κακοποιημένων παιδιών

Άρειος Πάγος: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των κακοποιημένων παιδιών

Η υπόθεση των δύο αδελφών-θυμάτων παιδεραστίας από τον πατέρα τους, τον παππού τους και φίλο του παππού τους βαλτώνει στον Αρειο Πάγο

Αποσπάσματα των καταθέσεων στην ανακρίτρια των δύο παιδιών τα οποία φέρεται να είχαν πέσει θύματα παιδεραστίας από τον ίδιο τους τον πατέρα, τον παππού και έναν ακόμη φίλο του δημοσιεύει σήμερα το Documento. Μια υπόθεση για την οποία εδώ και επτά μήνες εκκρεμεί στον Αρειο Πάγο η εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Προβατάρη με την οποία ζητεί να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο –παρά την εισαγγελική πρόταση παραπομπής των εμπλεκομένων σε δίκη– έπαυε την ποινική τους δίωξη.

Τα δύο παιδιά κλήθηκαν να καταθέσουν στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2018. Οι καταθέσεις ελήφθησαν παρουσία ψυχολόγου και δίχως να είναι παρούσα η μητέρα τους. Πρώτα κατέθεσε το κορίτσι, ηλικίας εξίμισι χρόνων τότε, το οποίο φέρεται να κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον παππού του από την ηλικία των τριάμισι χρόνων. Τα όσα αναφέρονται στην κατάθεση είναι ανατριχιαστικά. Η ανακρίτρια ρωτά το ανήλικο κορίτσι γιατί δεν βλέπει τον μπαμπά της. Η ανήλικη απαντά: «Επειδή δεν έρχεται να μας δει. Επειδή μας έπιανε εμένα και τον αδερφό μου. Μας έπιανε εδώ στο πουλάκι».

«Μας έπιαναν παππούς και μπαμπάς»

Στην ίδια κατάθεση το κορίτσι αναφέρεται και στον παππού και πατέρα του πατέρα της. Το απόσπασμα της κατάθεσης είναι συγκλονιστικό και το παραθέτουμε αυτούσιο.

«Απάντηση: Στο σπίτι του μπαμπά μας έπιανε μόνο ο μπαμπάς και στο σπίτι του παππού μας έπιαναν και οι δύο. Ερώτηση: Τι γινόταν στο σπίτι του παππού;

Απάντηση: Στο σπίτι του παππού μας έπιαναν και οι φίλοι του παππού, ήταν δυο τρεις μεγάλοι με άσπρα μαλλιά. Αυτοί κάποιες φορές ξεβρακώνονταν και μας πίεζαν να τους γλείψουμε το πουλί. Αυτά γίνονταν στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στην Αθήνα αλλά δεν ξέρω πού είναι. Μας πίεζαν στο κεφάλι να γλείψω το πουλί αλλά δεν το έκανα ποτέ…».

Τα πήγαιναν σε σπίτια φίλων

Το ανήλικο κορίτσι κατέθεσε επίσης ότι τόσο το ίδιο όσο και τον αδερφό της τα πήγαιναν και σε σπίτια φίλων του παππού:

«Ήταν και ένα κορίτσι μεγάλο που είχε δικό της αμάξι και μας πήγαινε όπου θέλαμε. Αυτή μας πήγαινε στα σπίτια των φίλων του παππού. Στο αμάξι ήταν ο παππούς, ο μπαμπάς και ο Θ…», ενώ σε άλλο σημείο κατέθεσε ότι «…κάποιες φορές ερχόταν στο σπίτι του παππού οι φίλοι του και καθόταν δίπλα μου. Εγώ καθόμουν στον καναπέ χωρίς βρακί και είχα ανοιχτά τα πόδια. Αυτός έβαζε το χέρι στο πουλί και με έπιανε και πόναγα, με πίεζε. Ο παππούς κάποια φορά με είχε πιάσει από πίσω και με πίεζε να βάλει το δάχτυλο».

«Πύον πάνω στα πόδια μου»

Μία ώρα μετά το κορίτσι μπήκε στο γραφείο της ανακρίτριας και ο αδερφός του κοριτσιού, ηλικίας οκτώμισι ετών τότε.

«Ο παππούς μας έπιανε καμιά φορά και μας έβαζε να του γλείφουμε το πουλί. Ο παππούς μας έπιανε εμένα και την (όνομα κοριτσιού) στο πουλάκι και καμιά φορά μας έβαζε να τον γλείφουμε στο πουλί. Και ο μπαμπάς μας έπιανε στο πουλάκι και μας έβαζε να τον γλείφουμε».

«Ο παππούς καθόταν στο κρεβάτι που ανοίγει και εγώ καθόμουν πάνω του με την πλάτη στον παππού. Εγώ φορούσα μόνο την μπλούζα. Με τα ρούχα έχω καθίσει τρεις φορές πάνω του και χωρίς ρούχα έχω καθίσει μία. Από πίσω αισθανόμουν κάτι, πονούσα πίσω στην τρυπούλα στον ποπό. Σε εμένα δεν έβαζε κάτι, απλώς με πίεζε στον ποπό. Οταν ντυνόμουν μετά είδα το πύον πάνω στα πόδια μου (προφανώς εννοεί σπερματικό υγρό), με είχε γεμίσει. Και μετά με πήρε και με έπλυνε».

Σε ερώτηση της ανακρίτριας εάν είχε δει το πουλί του παππού τής απάντησε ότι το είχε δει, ενώ σε ερώτηση εάν είχε βάλει το πουλί του στην τρυπούλα ανέφερε πως όχι, το είχε ακουμπήσει, λέγοντας περαιτέρω: «Εγώ ήμουν με την πλάτη μου και δεν έβλεπα, με πόναγε γιατί με πίεζε με το χέρι του. Εγώ του έλεγα σταμάτα γιατί πονάω και μου έλεγε σε λίγο θα τελειώσουμε».

Ο παππούς τραβούσε βίντεο

Το αγόρι περιγράφει επίσης όσα συνέβαιναν σε σπίτια στο Αιγάλεω και το Μοναστηράκι όπου τα πήγαιναν, όπου «ήταν και άλλα παιδάκια». Μάλιστα, όπως κατέθεσε το αγόρι, ο παππούς τα τραβούσε και βίντεο.

«Ναι, ο παππούς είχε μία κάμερα και ένα σπρέι. Μας τράβαγε βίντεο όταν κάνανε αυτά. Την είχαν χρησιμοποιήσει την κάμερα όταν μας έπιαναν και όταν μας έβαζαν να γλείφουμε το πουλί του όταν πηγαίναμε σε άλλα σπίτια. Ο παππούς την έπαιρνε μαζί του την κάμερα… Ο παππούς είχε και ένα μεγάλο μολύβι πλαστικό, χοντρό και το έβαζε στο πουλί της[…]. Η[…] πονούσε και φώναζε και έλεγε “σταμάτα σταμάτα” και μετά από αυτό της πήραν κάποιο δώρο αλλά δεν θυμάμαι τι της πήραν».

Να σημειωθεί ότι στην εισήγηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στέκεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις που έγιναν στα δύο παιδιά, βάσει των οποίων δεν εντοπίστηκαν «παλαιές ή νέες κακώσεις», κάτι που να σημαίνει ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ως αποτέλεσμα το Δικαστικό Συμβούλιο απέκλεισε «την τέλεση ασελγών πράξεων». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «η απουσία (και μάλιστα ικανό χρόνο μετά το προσδιορισθέν διάστημα τελέσεως) παλαιών ή νέων κακώσεων δηλωτικών γενετήσιου κακοποιήσεώς τους δεν σημαίνει ανυπαρξία προστριβών, θωπειών και παρόμοιας βαρύτητος αφροδίσιων πράξεων…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter