Άρειος Πάγος: Τέλος στο αυτόφωρο εκπαιδευτικών και υγειονομικών μετά από μηνύσεις αρνητών

Άρειος Πάγος: Τέλος στο αυτόφωρο εκπαιδευτικών και υγειονομικών μετά από μηνύσεις αρνητών

«Στοπ» στις συλλήψεις εκπαιδευτικών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μετά από μηνύσεις «αγανακτισμένων» πολιτών βάζει ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου.

Με πολυσέλιδη εγκύκλιο του προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, τους εφιστά την προσοχή προκειμένου να μην συλλαμβάνονται με την αυτόφωρη διαδικασία εκπαιδευτικοί, γιατροί και νοσηλευτές επειδή κατατίθενται σε βάρος τους μηνύσεις από γονείς ή άλλους πολίτες που επιδεικνύοντας «αντικοινωνική συμπεριφορά» αντιδρούν στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

«Αναντίρρητα», αναφέρει ο κ. Πλιώτας, «είναι σεβαστή η ελευθερία και αναφαίρετο το δικαίωμα του καθενός να έχει τις προσωπικές απόψεις και ιδέες του για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού COVID-19, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι οι θεωρήσεις αυτές του παρέχουν, επ’ ουδενί, το δικαίωμα να τις εκδηλώνει με αντικοινωνική συμπεριφορά και να τις μετουσιώνει προβαίνοντας σε πράξεις που υπερβαίνουν τα όρια του νόμου και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των κυρωτικών κανόνων του ποινικού δικαίου».

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter