Αργεντινή: Για πρώτη φορά πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού σε μια ημέρα

Αργεντινή: Για πρώτη φορά πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού σε μια ημέρα

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι επιβεβαιώθηκαν, για πρώτη φορά, πάνω από 1.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, καθώς ο ρυθμός της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού επιταχύνεται, μόλις μερικές ημέρες αφότου παρατάθηκε το lockdown στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λατινικής Αμερικής, επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, επιβεβαιώθηκαν 1.141 νέες μολύνσεις και 24 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Συνολικά, η Αργεντινή θρηνεί από τις αρχές Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα, 717 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 24.761 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η Λατινική Αμερική έχει μετατραπεί στο νέο επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων στην Αργεντινή πάντως, τα κρούσματα παραμένουν αισθητά λιγότερα από ό,τι στη γειτονική Χιλή (+3.913 κρούσματα χθες) ή στη γειτονική Βραζιλία (+32.091).

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Αργεντινής παρέτεινε την ισχύ των μέτρων περιορισμού στο Μπουένος Άιρες, όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό. Σε άλλες περιοχές, οι αρχές ανακοίνωσαν πως περνούν στη φάση όπου απλώς συνεχίζει να ισχύει το μέτρο της «υποχρεωτικής και προληπτικής κοινωνικής απόστασης».

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι αρχές απηύθυναν στους πολίτες τη σύσταση να μείνουν σπίτι από την 20ή Μαρτίου. Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες επέβαλε εξάλλου απαγόρευση των εμπορικών πτήσεων ως την 1η Σεπτεμβρίου — πρόκειται για ένα από τα αυστηρότερα μέτρα σε αυτό το πεδίο στον κόσμο — για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter