Αργεντινή: Ο Μαραντόνα στην αγκαλιά της γης (Photos)

Αργεντινή: Ο Μαραντόνα στην αγκαλιά της γης (Photos)

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και εθνικού πένθους αποχαιρετάει η Αργεντινή το αγαπημένο της παιδί.

Το φέρετρο που περιείχε το άψυχο κορμί του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μεταφέρθηκε αργά το βράδυ στο κοιμητήριο Μπέλα Βίστα, αφού πρώτα εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, το οποίο έβγαλε στους δρόμους όλο το Μπουένος Άιρες.

Η ταφή έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο μετά από περιπέτεια, αφού ο οδηγός της νεκροφόρας έχασε τον δρόμο και έφτασε με καθυστέρηση στο κοιμητήριο. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα αναπαύεται πλέον δίπλα στους αγαπημένους του γονείς.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μαρτίν Αρεβάλο, που ήταν στενός φίλος του Μαραντόνα, ο «πίμπε ντ’ όρο» («χρυσό παιδί») επιθυμούσε να βαλσαμωθεί το σώμα του και να μείνει παντοτινό έκθεμα για τους θαυμαστές του!

«Προτιμώ κάτι τέτοιο, παρά να μου κάνουν άγαλμα», είχε εκμυστηρευτεί πρόσφατα, από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση εγκεφάλου στις αρχές Νοεμβρίου.

«Ο Ντιέγκο ήθελε να μείνει μαζί μας για πάντα», είπε ο Αρεβάλο στο πρακτορείο Reuters. Η οικογένειά του αγνόησε αυτή τη μακάβρια τελευταία επιθυμία, την οποία ο Μαραντόνα επιθυμούσε να επισημοποιήσει με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ταφή προγραμματίστηκε εξαρχής να γίνει στο ίδιο νεκροταφείο όπου αναπαύονται ο πατέρας και η μητέρα του Ντιέγκο.

Άνδρες, γυναίκες, νέοι, παιδιά, ακόμα και ηλικιωμένοι σε βαθιά γεράματα και ανάπηροι σε αμαξίδια αψήφησαν το lockdown και τις απαγορεύσεις και πλησίασαν το φέρετρο στην Κάσα Ροσάδα (προεδρική κατοικία του Αλμπέρτο Φερνάντες) για να αποτίσουν ύστατο χαιρετισμό, παρ’ όλο που δεν επιτρεπόταν να το φιλήσουν ή έστω να το αγγίξουν.

Το φέρετρο, που μεταφέρθηκε με κομβόι εκατοντάδων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στην Κάσα Ροσάδα για το λαϊκό προσκύνημα, ήταν σκεπασμένο με μία γιγάντια σημαία της Αργεντινής και με την «αλμπισελέστε» φανέλα με το νούμερο 10 που πάντοτε φορούσε ο εκλιπών.

Ο πρόεδρος Φερνάντες επιδαψίλευσε επίσης μία φανέλα των Αρχεντίνος Τζούνιορς, από την οποία ο Μαραντόνα ξεκίνησε την ένδοξη καριέρα του, αλλά και μία των Μπόκα Τζούνιορς όπου ο Ντιέγκο ανδρώθηκε.

Στρατιώτες απαγόρευαν κάθε στενή επαφή και μάλιστα ένας υπάλληλος του νεκροταφείου απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες επειδή έβγαλε μακάβρια «σέλφι» μπροστά στο ανοιχτό, ακόμη, φέρετρο του Μαραντόνα.

Ο υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την προετοιμασία του άψυχου σώματος για την ταφή. Μετά την πράξη του αποπειράθηκε να πουλήσει τη φωτογραφία σε εγγλέζικο ταμπλόιντ, το οποίο προς τιμήν του αρνήθηκε να τη δημοσιεύσει. Ο δικηγόρος του Μαραντόνα έδωσε τη φωτογραφία του ιερόσυλου στη δημοσιότητα και υποσχέθηκε να τον κυνηγήσει δικαστικά.

Ο ίδιος είπε ότι θα ζητηθεί ενδελεχής έλεγχος των συνθηκών του θανάτου του Μαραντόνα και μίλησε για «καθυστερημένη κινητοποίηση» των υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο θρήνος διαχύθηκε σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία χόρευε στους δρόμους πριν από 24 χρόνια για να γιορτάσει τα ανδραγαθήματα του Μαραντόνα και την κατάκτηση του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού θρόνου στο Μουντιάλ του Μεξικού.

Οι πλατείες γέμισαν με αναμμένα καντήλια, πορτρέτα του πρόωρα χαμένου ήρωα, ποδοσφαιρικά λάβαρα, φανέλες, κασκόλ και πικρά δάκρυα, ενώ οι τοίχοι γέμισαν με τις προσωπογραφίες του. H oυρά των προσκυνητών σχηματίστηκε νωρίς το πρωί και ξεπέρασε τα 2 χιλιόμετρα.

Ξέσπασαν και αρκετά επεισόδια, για τα οποία απαιτήθηκε επέμβαση της αστυνομίας, πριν μεταφερθεί το φέρετρο με λαϊκή πομπή από το προεδρικό μέγαρο στο κοιμητήριο.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter