Αργεντινή: Οργή από τη δολοφονία της κομμουνίστριας Φλορένσια Γκόμεζ

Αργεντινή: Οργή από τη δολοφονία της κομμουνίστριας Φλορένσια Γκόμεζ

Oργή και θλίψη έχει προκαλέσει στην Αργεντινή η φρικτή δολοφονία της κομμουνίστριας Φλορένσια Γκόμες, που έρχεται να προστεθεί στο μακάβριο κατάλογο δολοφονημένων γυναικών στη χώρα. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, περίπου μία γυναίκα ανά 30 ώρες πέφτει θύμα δολοφονικής βίας.

Το έγκλημα έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Σαν Χόρχε της επαρχίας Σάντα Φε, καθώς η 35χρονη Γκόμες περπατούσε, λίγο αφότου είχε αφήσει τις δυο μικρές κόρες της στον πρώην σύζυγό της, επίσης στέλεχος του ΚΚ Αργεντινής, Λισάντρο Σκιότσι.

Ο Σκιότσι μάλιστα ήταν αυτός που αναγνώρισε το πτώμα, ενώ ως αίτιο θανάτου καταγράφηκε χτύπημα με αμβλύ αντικείμενο, πιθανότατα πέτρα, στο κεφάλι. Η γυναίκα δεν έδειξε σημάδια αντίδρασης στην επίθεση, κάτι που οδηγεί τις αρχές στην υπόθεση ότι γνώριζε ποιος της επιτίθεται. Η Γκόμες βρέθηκε νεκρή σε ημίγυμνη κατάσταση κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να πρόκειται για βίαιη σεξουαλική επίθεση.

Μετά την ανακοίνωση της δολοφονίας, μεγάλες διαδηλώσεις γυναικών πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, με κεντρικό αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για τη Γκόμες. Το αίτημα αυτό προβάλλει έντονα το Κομμουνιστικό Κόμμα του Σάντα Φε, στο οποίο ανήκε η γυναίκα, κάνοντας λόγο για την “αφοσιωμένη κινηματική της δράση” στην ευρύτερη περιοχή.

Τα δικαιώματα των γυναικών βρισκόταν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της Γκόμες, που είχε σχηματίσει και τοπική ομάδα γυναικών με τίτλο Λας Τσουέκας, για την ανάδειξη των προβλημάτων των καταπιεσμένων από την πατριαρχία και τον καπιταλισμό γυναικών.

Συλλυπητήριο μήνυμα στην Ομοσπονδία Κομμουνιστικής Νεολαίας Αργεντινής απέστειλε και η ΚΝΕ μέσω της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ, σημειώνοντας σε αυτό πως:

«Δικαιοσύνη για την συντρόφισσα Florencia Gomez!

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την Ομοσπονδία Κομμουνιστικής Νεολαίας Αργεντινής, για τη δολοφονία της συντρόφισσας Florencia Gomez, στελέχους της Οργάνωσής σας, όπως αντίστοιχα και στην οικογένειά της.

Μας γεμίζει μεγάλη οργή η τραγική είδηση της δολοφονίας της συντρόφισσας Florencia, η οποία δολοφονήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Οκτώβρη, αφού πρώτα κακοποιήθηκε και ενώ το άψυχο σώμα της βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα σε δρόμο στην περιοχή San Jorge της περιφέρειας Santa Fe, όπου η ίδια ζούσε μαζί με τις δύο κόρες της.

Η συντρόφισσα Florencia έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες γυναίκες που δολοφονούνται (200 μόνο στην Αργεντινή κατά τη διάρκεια της πανδημίας), τη στιγμή που παρά την υποκριτική “ευαισθησία” των αστικών κυβερνήσεων σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, η πραγματικότητα είναι ότι το σύστημα αφήνει απροστάτευτες εκατομμύρια γυναίκες.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στην Ομοσπονδία Κομμουνιστικής Νεολαίας, σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, και στηρίζουμε τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που πραγματοποιείτε στη Santa Fe και σε ολόκληρη την Αργεντινή.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για την συντρόφισσα Florencia Gomez!».

Πηγή: katiousa.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter