Αργεντινή: Ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό

Αργεντινή: Ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό

Στην Αργεντινή ξεπεράστηκε χθες Κυριακή το όριο των 100.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, καθώς οι αρχές της χώρας δυσκολεύονται να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που έχουν θέσει σε εφαρμογή στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και στα προάστιά της.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 2.657 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 100.166.

Η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής επέβαλε αυστηρά μέτρα στα μέσα Μαρτίου για να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας. Χαλάρωσε κάποιους από τους περιορισμούς τον Μάιο, αλλά τους επανέφερε σε ισχύ στα τέλη του Ιουνίου στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αργεντινή ανέρχεται σε 1.845, είναι πολύ χαμηλότερος από τους 72.100 που ανακοινώθηκαν στη Βραζιλία χθες ή τους σχεδόν 12.000 για τους οποίους κάνουν λόγο οι αρχές του Περού.Όμως ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων έγινε τετραψήφιος στις αρχές του Ιουνίου και τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ξεπερνά τα 3.000 ανά 24ωρο. Ο Μάουρο Γκρόσμαν, εντατικολόγος στο νοσοκομείο Εσέισα του Μπουένος Άιρες, τόνισε πως φοβάται ότι η κορύφωση της πανδημίας πλησιάζει. «Το πιο επικίνδυνο είναι το να βρεθούμε στην κορύφωση για μεγάλο διάστημα» διότι «οι κλίνες θα γεμίσουν πολύ πιο γρήγορα και πολύ σύντομα οι κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι κατειλημμένες», εξήγησε.Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, παγκοσμίως καταγράφονται 12,81 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και τουλάχιστον 565.231 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια που προκαλεί η επιπλοκές της.Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης (3,3 εκατομμύρια) και θανάτων (ξεπέρασαν τους 135.000) εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη. Άλλες χώρες με υψηλούς αριθμούς ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 είναι η Βραζιλία (1,8 εκατ.), η Ινδία και η Ρωσία.Η πανδημία έχει εξάλλου καταφέρει σκληρό πλήγμα στην οικονομία της Αργεντινής, την ώρα που όδευε στην τρίτη χρονιά ύφεσης την ώρα που η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες καταβάλλει προσπάθεια να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter