Αργεντινή: «Μάχη» Μάσα και Μιλέι στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών

Αργεντινή: «Μάχη» Μάσα και Μιλέι στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών

Ο κεντρώος υπουργός Οικονομίας Σέρχιο Μάσα και ο υποψήφιος Χαβιέρ Μιλέι με την ακραία ρητορική θα αναμετρηθούν τη 19η Νοεμβρίου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή, σύγκρουση ανάμεσα σε δυο ανταγωνιστικά οράματα για το μέλλον της χώρας.

Ο Χαβιέρ Μάσα, 51 ετών, υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού της κεντροαριστεράς, αναδείχτηκε στην πρώτη θέση, εξασφαλίζοντας το 36,6% των ψήφων, κατά τα δεδομένα της εθνικής εφορευτικής επιτροπής, με πάνω από το 97% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Ξεπέρασε, διαψεύδοντας τα προγνωστικά, τον «αναρχοκαπιταλιστή» –έτσι αυτοπροσδιορίζεται– Χαβιέρ Μιλέι, 53 ετών, που λαμβάνει 30% των ψήφων και επιβεβαίωσε έτσι την μάλλον απρόσμενη μετατροπή του σε κεντρική μορφή του πολιτικού σκηνικού, δυο χρόνια αφού κατέβηκε στην πολιτική αρένα, της Αργεντινής. Ωστόσο, το ποσοστό του ήταν αρκετά πιο κάτω από ό,τι προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.

Η υποψήφια του συνασπισμού της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης Πατρίτσια Μπούλριτς, πρώην υπουργός Ασφάλειας, προστατευόμενη του πρώην προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι, τέθηκε εκτός μάχης (23,8%).

Ο νικητής του δεύτερου γύρου του επόμενου μήνα θα αναλάβει τα καθήκοντά του τη 10η Δεκεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter