Αργεντινή: Βροντερό «όχι» από χιλιάδες διαδηλωτές στα μέτρα λιτότητας Μιλέι

Αργεντινή: Βροντερό «όχι» από χιλιάδες διαδηλωτές στα μέτρα λιτότητας Μιλέι

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την Τετάρτη στην Αργεντινή εναντίον των πολιτικών του ακροδεξιού προέδρου Μιλέι.

Στο Μπουένος Άιρες αψιμαχίες με την αστυνομία και προσαγωγές, στο πλαίσιο της τρίτης μαζικής κινητοποίησης μέσα σε οκτώ ημέρες εναντίον διατάγματος που προωθεί μέτρα μαζικής απορρύθμισης της οικονομίας.

Ο πρόεδρος που εξελέγη τον περασμένο μήνα συνεχίζει αυτή που ο ίδιος χαρακτηρίζει «φιλελεύθερη επανάσταση» στέλνοντας στο κοινοβούλιο, σε έκτακτη σύνοδο από την Τρίτη ως τα τέλη Ιανουαρίου, ομοβροντία νόμων και τροποποιήσεων νόμων που αφορούν άπειρα πεδία της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, φορολογικά θέματα, εκλογικά ζητήματα, υποθέσεις κληρονομιάς, ελέγχου των διαδηλώσεων…

Μπροστά στο δικαστικό μέγαρο χθες διαδηλωτές, κατόπιν έκκλησης συνδικαλιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης συνομοσπονδίας CGT, συνόδευσαν την προσφυγή από ενώσεις εργαζομένων που αμφισβητούν το κατά πόσο είναι συνταγματικό το «mega-διάταγμα» της 20ής Δεκεμβρίου, όπως το βάφτισε ο Τύπος.

«Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους όταν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας», τόνισε στον Τύπο ο Χεράρδο Μαρτίνες, επικεφαλής συνδικάτου εργαζομένων στις κατασκευές.

Η συγκέντρωση διαλύθηκε σε ατμόσφαιρα ηρεμίας το απόγευμα, όμως μικρές ομάδες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς —είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη— που προσπάθησαν να ανοίξουν λεωφόρο. Συνελήφθησαν επτά άνθρωποι που κατηγορούνται για «ανταρσία», σύμφωνα με την αστυνομία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter