Αργολίδα: Μάθημα… στο προαύλιο λόγω ακατάλληλης αίθουσας (Video)

Αργολίδα: Μάθημα… στο προαύλιο λόγω ακατάλληλης αίθουσας (Video)

Μαθητές του νηπιαγωγείου έκαναν μάθημα στην αυλή, καθώς η μικρή αίθουσα δεν πληροί τις προϋποθέσεις τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού

«Επεισοδιακό» ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις το χθεσινό άνοιγμα δημοτικών-νηπιαγωγείων, τα οποία άνοιξαν σε γενικές γραμμές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Μετά τους σοβάδες που έπεσαν «βροχή» σε νηπιαγωγείο της Κέρκυρας, τους μαθητές που έφεραν μαζί τις κουβέρτες σε σχολείο στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, σήμερα έγινε γνωστό πως δασκάλα νηπιαγωγείου στον Άγιο Αδριανό Ναυπλίου έβγαλε τους μαθητές για μάθημα στο προαύλιο.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου στον Άγιο Ανδριανό Ναυπλίου έκαναν μάθημα στην αυλή, καθώς το κτίριο που τους στεγάζει δεν πληροί τις προϋποθέσεις τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού αφού είναι αρκετά μικρό αναλογικά με τον αριθμό των μαθητών του νηπιαγωγείου.

Το πρόβλημα είναι ουσιαστικό

Με δηλώσεις του στο OPEN ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αργολίδα, Α. Ντέμος, γνωστοποίησε πως η αίθουσα είναι μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα στα οποία πρέπει να κάνουν μάθημα 15 παιδάκια, υπογραμμίζοντας πως με τους όρους αυτούς είναι αδύνατο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις.

Έτσι, η δασκάλα των παιδιών -το 16ο άτομο στην αίθουσα που είναι παλαιού τύπου λυόμενο- δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγάλει έξω τα θρανία για να γίνει το μάθημα.

Επισήμανε επίσης ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα και το υπουργείο Παιδείας όφειλε ήδη να έχει φροντίσει για την επίλυσή του, με την εγκατάσταση έστω προκάτ αίθουσας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν προτείνει, έστω προσωρινά, να μεταφερθούν οι μικροί μαθητές στο κτίριο του πολιτιστικού κέντρου του Αγίου Αδριανού, που βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από το σχολείο και υπάρχει αίθουσα με επαρκή χώρο για να καλύψει τις ανάγκες του νηπιαγωγείου.

Πηγή: alfavita.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter