Αργύρης Γιαννίκης: «Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν την ποιότητα να παίξουν αυτό που θέλω»

Αργύρης Γιαννίκης: «Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν την ποιότητα να παίξουν αυτό που θέλω»

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης, έδωσε πριν λίγη ώρα τη πρώτη του συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντεμπούτου του στον πάγκο της Ένωσης στο κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο (17/10, 20:30) και μεταξύ άλλων τόνισε ότι μετά από κάποια παιχνίδια θα φανούν τα πρώτα σημάδια της δουλειά που θέλει να κάνει στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιαννίκη:

Για το ποια είναι η φιλοσοφία του: “Η φιλοσοφία μου είναι ταχεία ανάπτυξη, αξιοποίηση χώρου, ένταση στο πρέσινγκ, τακτική ευελιξία. Τα έχουμε δει και στον ΠΑΣ. Το πλάνο που σκέφτομαι οι παίκτες έχουν ποιότητα να το βγάλουν στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες”.

Για τους στόχους του: “Ξέρω που ήρθα, κοιτάμε τους γρήγορους στόχους που ίσως να σας είναι βαρετοί, να γνωρίσω παίκτες και συνεργάτες, ώστε να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Έχω μιλήσει την Κυριακή, είμαι φιλόδοξος, τα έχουμε πει. Στόχος είναι ο παίκτης της ΑΕΚ και η ομάδα να πηγαίνει στο γήπεδο και να έχει την αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσει κάθε αντίπαλο. Δεν πας στην Γερμανία αν κάνει τη σχολή και σου λένε έτσι θα παίξεις. Παίρνεις τα στοιχεία που εσύ πιστεύεις. Οι παίκτες έχουν την ποιότητα να το παίξουν αυτό. Το παρελθόν δεν με νοιάζει δεν μπορώ να το αλλάξω. Με νοιάζει από την Κυριακή το βράδυ και μετά. Η ΑΕΚ έχει μία εικόνα με ένα συνάδελφο και δεν κρίνω. Με νοιάζει τι βλέπω από τη Δευτέρα και να εξελίσσω συνεχώς την ομάδα πάνω σε αυτό. Θα κάνω τα πάντα να διεκδικήσουμε τίτλους, αλλά να δούμε πρώτα τι χρειάζεται ώστε η ομάδα να εμπεδώσει έναν τρόπο παιχνιδιού και δουλεύουμε καθημερινά”.

Για το αν υπάρχουν ελλείψεις: “Δεν σκέφτομαι σε προβλήματα, αλλά σε λύσεις. Κοιτάζω να αξιοποιήσω παίκτες ανάλογα. Γεμίσαμε με την επιστροφή του Τσούμπερ. Έχουμε δουλειά. Δεν μιλάμε για προβλήματα, αλλά για πλάνο που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Πρέπει να το δεχθεί και να το δουλέψει η ομάδα”.

Για το τι πρέπει να αλλάξει: “Οι ερωτήσεις είναι πάντα με το παρελθόν, όταν ξεκινάς κάτι νέο είσαι συνειδητοποιημένος. Να χτίσουμε τρόπο παιχνιδιού που να είναι ελκυστικός και ισορροπημένος. Ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν το έχω αναλύσει, δουλεύεις πάνω στα πράγματα που έχεις”.

Για το συμβόλαιό του: “Δεν θα πω για το περιεχόμενο του συμβολαίου. Δεν δουλεύω καθημερινά για το συμβόλαιο, με ενδιαφέρει η εξέλιξη της ομάδας, δεν σκέφτομαι συμβόλαια”.

Για το πρέσινγκ: “Το πρέσιγνκ είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Η ποιότητα θα ορίσει ποιο στοιχείο θα υπερισχύσει. Δουλειά μας είναι να εξελίσσουμε την ομάδα πάνω στο πλάνο, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε παιχνίδια. Σίγουρα θα ξεκινήσουμε ένα σύστημα την Κυριακή, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό θα ακολουθήσουμε όλη τη σεζόν. Οι ανταγωνιστές μας είναι γνωστοί”.

Για τις συζητήσεις που έγιναν: “Είχαμε φανταστικές συζητήσεις δεν χρειάστηκα δεύτερη σκέψη. Πιστεύω ο Ατρόμητος έχει ποιοτικό ρόστερ, με έμπειρο προπονητή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και α ξεκινήσουμε με νίκη”.

Για το αν ανυπομονεί να μπει στο νέο γήπεδο: “Περιμένω πώς και πώς το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τις επόμενες προπονήσεις. Το γήπεδο είναι κάποτε, θα είναι πανέμορφο, δεν είναι στο μυαλό μου το γήπεδο, αλλά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter