Άρης Φλώρος: Τα ερωτήματα για τα ελαφρυντικά και οι εκκρεμείς υποθέσεις του με τη Δικαιοσύνη

Άρης Φλώρος: Τα ερωτήματα για τα ελαφρυντικά και οι εκκρεμείς υποθέσεις του με τη Δικαιοσύνη

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρει η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών να αναγνωρίσει ελαφρυντικά στον Αριστείδη Φλώρο Ερωτήματα τα οποία εξέφρασε δημόσια σε αποκλειστικά του δήλωση στο Documento ο συνήγορος υπεράσπισης του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον Άρη Φλώρο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετά της τέλεσης πράξεως καλής συμπεριφοράς, καθώς επίσης και του σύννομου βίου. Ωστόσο σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας τα δύο πρώτα ελαφρυντικά εγείρουν ερωτήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης Φλώρος είναι ήδη καταδικασμένος με ομόφωνη απόφαση μετά από απόφαση του εισαγγελέα της έδρας, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, σε κάθειρξη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός για την οργάνωση της δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου. Μάλιστα η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να συνεχιστεί στις 5 Φεβρουαρίου 2020. Στην ίδια υπόθεση έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα δύο βαρυποινίτες αλβανικής καταγωγής Πρόκειται για τους Dulce Olti που του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών και τον Bako Arber στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών. Ο τελευταίος δολοφονήθηκε άγρια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιανουάριο του 2019 και είχε γνωστός στο πανελλήνιο όταν άνοιξε πυρ κατά θαμώνων στο Μικρολίμανο το 2014.

Η δεύτερη εκκρεμότητα του Άρη Φλώρου με τη Δικαιοσύνη έχει να κάνει με την υπόθεση αποφυλάκισης του με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά. Με αφορμή την αποφυλάκιση οι Εισαγγελείς Διαφθοράς ξεκίνησαν έρευνα και τον Μάρτιο του 2019 άσκησαν ποινικές διώξεις σε συνολικά 17 πρόσωπα για αδικήματα που είχαν να κάνουν κατά περίπτωση με εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του, ψευδής βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργιών είχαν κληθεί σε εξηγήσεις εκτός από τους δύο κρατούμενους, άλλα 15 πρόσωπα όπως γιατροί και υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΚΕΠΑ, ενώ μετά την άσκηση ποινικών διώξεων η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter